- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δολοφονία στη Φοινικούντα: «Λένε ένα μέρος της αλήθειας» - Παραμένουν τα κενά για το έγκλημα
Ο ένας ρίχνει την ευθύνη για τους πυροβολισμούς στον άλλο
Ποια στοιχεία αναμένουν οι αρχές για τη δολοφονία στη Φοινικούντα
Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στα ρούχα του 22χρονου οδηγού του λευκού σκούτερ που φέρεται να είναι ο δολοφόνος των δύο ανδρών μέσα στο κάμπινγκ στη Φοινικούντα Μεσσηνίας, αναμένουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Πρόκειται για τα ρούχα που φορούσε κατά τη δολοφονική επίθεση και τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του στην Καλλιθέα, λίγη ώρα μετά την εμφάνιση του 22χρονου συνεργού του στα γραφεία του τμήματος Ανθρωποκτονιών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ο 22χρονος που παραδόθηκε στις αρχές, υποστήριξε πως έπεσε θύμα βιασμού από τον 68χρονο ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα Μεσσηνίας, χωρίς όμως να προσκομίζει αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν την πράξη και πως στόχος του ήταν να εκβιάσουν τον δολοφονηθέντα για να πάρουν χρήματα. Όμως, ο φίλος και γείτονας του, προφανώς έχασε τον έλεγχο και σκότωσε τους δύο άνδρες, υποστήριξε ο 22χρονος που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός των δύο δολοφονιών και της απόπειρας δολοφονίας του ανιψιού του συνιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Οι αστυνομικοί, αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., είχαν καταλήξει στα δύο πρόσωπα τα οποία σκόπευαν να συλλάβουν μόλις είχαν στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Η εμφάνιση όμως του 22χρονου στο Ανθρωποκτονιών, επιτάχυνε τις διαδικασίες αναγκαστικά. Η επιχείρηση για τη σύλληψη του 22χρονου οδηγού ήταν αστραπιαία και οι αστυνομικοί στο σπίτι του, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της Athens Voice, όταν τον ακινητοποίησαν εντόπισαν ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM, ένα κράνος μηχανής όμοιο με αυτό που εμφανίζεται να φορά ως οδηγός στο λευκό σκούτερ κατά τη διαδρομή Καλαμάτα-Φοινικούντα, λευκά παπούτσια και ένα μαύρο μπουφάν με κουκούλα, επίσης όμοια με αυτά που έχουν αποτυπωθεί στο οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας. Από το σπίτι του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα που πιθανολογείται πως φορούσε το βράδυ της επίθεσης.
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο
Οι δύο νεαροί αρνούνται ότι πάτησαν τη σκανδάλη και ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Κανείς δεν αποδέχεται πως είχε το όπλο και ο καθένας υποστηρίζει πως ήταν εκτός του κάμπινγκ τη στιγμή της δολοφονίας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης, ο ανιψιός του συνιδιοκτήτη, στο πρόσωπο του οδηγού του λευκού σκούτερ αναγνώρισε τον άνθρωπο που σκότωσε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια του τον θείο του και μετέπειτα τον επιστάτη της επιχείρησης. Οι πέντε σφαίρες σκότωσαν τους δύο άνδρες ενώ η έκτη και τελευταία σφαίρα του περιστρόφου του δολοφόνου προοριζόταν για εκείνον, όμως από τύχη γλύτωσε, καθώς έτρεχε να εξαφανιστεί.
Τα κενά των αστυνομικών για αρκετά σημεία της υπόθεσης δεν έχουν καλυφθεί. Οι δύο 22χρονοι αρνούνται να πουν την αλήθεια ή τουλάχιστον εμφανίζουν ένα μέρος της αλήθειας, αρνούμενοι να αναλάβουν το βάρος του διπλού φονικού, όπως σημειώνουν πηγές. Ο συνεπιβάτης της μηχανής που παραδόθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών το πρωί της Τρίτης κατηγορείται από τις αρχές ως ηθικός αυτουργός ενώ ο 22χρονος οδηγός ως ο φυσικός αυτουργός.
Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να υπάρξει αναπαράσταση του εγκλήματος, αυτό τουλάχιστον έχουν αιτηθεί οι αστυνομικοί αλλά και η πλευρά της αδελφής του δολοφονηθέντος τοπογράφου. Θέλουν παρουσία του μοναδικού επιζώντα του φονικού να αποτυπωθούν στο πεδίο οι θέσεις του δολοφόνου και των θυμάτων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν για τις εφιαλτικές εκείνες στιγμές. Οι έως τώρα πληροφορίες, αναφέρουν πως εάν τελικά δοθεί το «πράσινο φως» για τη διαδικασία, πιθανότατα θα γίνει μέχρι την Κυριακή οπότε και θα απολογηθούν οι δύο 22χρονοι για το έγκλημα στη Φοινικούντα στην Ανακρίτρια Καλαμάτας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τοποθέτηση της βόμβας και η έκρηξη
Βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή
Προσοχή: Σκληρές εικόνες
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διεύθυνση τα ξέρει», εννοώντας προφανώς τους προϊσταμένους της
«Μου άνοιξαν το ΙΧ με λοστούς» καταγγέλλουν κάτοικοι
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς €10 ημερησίως
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή
Το Λιμενικό εντόπισε πάνω από 40 κιλά κοκαΐνης και 133 κιλά κάνναβης σε φορτηγό από Ιταλία
Είχε μετατρέψει τη μηχανή του σε υπηρεσιακή και έφερε πλαστό σήμα
Συνελήφθη ο δράστης - Η εργαζόμενη νοσηλεύεται στο ΚΑΤ
Η 45χρονη συνελήφθη και της επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα
Σύλληψη 33χρονου μετά από ελεγχόμενη παράδοση στο αεροδρόμιο
Τραυματίστηκε θανάσιμα από όχημα 32χρονης - Έρευνα της Τροχαίας Έδεσσας
Η Αστυνομία εξετάζει αν η 16χρονη επινόησε τη φίλη της για να μην κινήσει υποψίες πριν εξαφανιστεί
Τα ίχνη του είχαν χαθεί στις 24 Οκτωβρίου 2025
Χειροπέδες σε 48χρονο που επιχείρησε να παραλάβει τα ναρκωτικά από ταχυδρομική εταιρεία
Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η διαδικασία - Προβολή του επίμαχου βίντεο
Ο 53χρονος έσωσε πολίτη πριν τον παρασύρουν τα τεράστια κύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.