- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Άλιμος: Έκρυβε σπάνιους ενάλιους αμφορείς αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μέσα στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του
Ο 53χρονος αναζητούσε αγοραστή
Άλιμος: Έκρυβε σπάνιους ενάλιους αμφορείς αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μέσα στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του
Εξαιρετικά σπάνιους και πανάκριβους χαρακτήρισε ειδικός πραγματογνώμονας τους ενάλιους αμφορείς που εντόπισαν αστυνομικοί στην κατοχή ενός άνδρα στον Άλιμο, τον οποίο και συνέλαβαν. Πρόκειται για έναν θησαυρό εξαιρετικά σπάνιο που κοστίζει μια περιουσία στις τάξεις των λαθροδιακινητών και σύμφωνα με τις πρόχειρες εκτιμήσεις αξίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Ο 53χρονος που συνελήφθη στον Άλιμο, προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί εάν είναι ο ίδιος που βρήκε τους αμφορείς ή τους προμηθεύτηκε από τρίτο πρόσωπο.
Το μόνο βέβαιο είναι πως αναζητούσε αγοραστή. Κάτι που έμαθαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής και τον έθεσαν σε παρακολούθηση. Τα ξημερώματα της Πέμπτης τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα με το όχημα του και αποφάσισαν να τον σταματήσουν για έλεγχο.
Μέσα στο πορτ-παγκάζ, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον θησαυρό. Τρεις ενάλιους οξυπύθμενους αμφορείς χρονολογίας 5ου-3ου προ Χριστού αιώνα, έναν ενάλιο οξυπύθμενο αμφορέα χρονολογίας 5ου-1ου προ Χριστού αιώνα καθώς και έναν ενάλιο αμφορέα που χρονολογήθηκε στη Βυζαντινή εποχή. Τα στελέχη της Νοτιοανατολικής Αττικής, κατάλαβαν πως έχουν στα χέρια τους κάτι εξαιρετικά σπάνιο και για αυτό τον λόγο, κάλεσαν αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.
Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα ευρήματα και ανέφερε πως όλα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί «Προστασίας Αρχαιοτήτων». Πρόκειται για αντικείμενα, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στους αστυνομικούς που συλλέκτες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα θα πλήρωναν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν. Ο κατηγορούμενος γενικά ήταν αρνητικός στις απαντήσεις των αστυνομικών. Στην κατοχή του επίσης, εντοπίστηκε μια κυνηγετική καραμπίνα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, παράβαση των νόμων «περί υποχρέωσης δήλωσης μνημείου» και «περί όπλων» .
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις προσπάθειες να διαπιστώσουν πώς έφτασαν οι σπάνιοι ενάλιοι αμφορείς στα χέρια του κατηγορούμενου, αναζητώντας στοιχεία από το κινητό του τηλέφωνο που έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για διερεύνηση. Μήπως εκεί, προκύψουν μηνύματα, κλήσεις ή άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα - Οδηγία μετακίνησης προς τους κατοίκους
Οι δύο γυναίκες φέρεται να μη φορούσαν ζώνη ασφαλείας
Οι τρεις ενέδρες και οι ξυλοδαρμοί
Ο θάνατος μπορεί να είναι σύντομος και απλός· η πορεία προς αυτόν όμως χρειάζεται τρυφερότητα, υποστήριξη και συντροφιά
Οι Αρχές των δικαστηρίων ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ
Φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα
«Του είπα ξέρω ότι τον φάγανε. Τον χτύπησαν!», είπε ο ψαράς
Έκτακτη διακοπή στην κεντρική αγορά της πόλης - Συνεργεία εργάζονται για αποκατάσταση
Τα ίχνη της χάθηκαν την Τετάρτη
Την εξύβριζαν συστηματικά
Οι επιβαρυντικοί παράγοντες κινδύνου
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις - Αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχεια
Η σχέση των Ελλήνων πολιτών με την ιδιωτικότητα
Δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών
«Τα ύψη βροχής στη Δυτική Αττική εξηγούν τις πλημμύρες» εξηγεί ο Θ. Κολυδάς
Πλημμύρισαν σπίτια - Τι λέει ο δήμαρχος
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και εμπόδια σε δρόμους
Νωρίτερα είχε διακοπή η κυκλοφορία σε τμήμα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.