- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στήριξη μικρών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών από 10 κοινωφελή ιδρύματα
Πρωτότυπες δράσεις μικρής κλίμακας και μεγάλου κοινωνικού αντίκτυπου
Δημόσια Πρόσκληση για τον 8ο κύκλο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης» από 10 κοινωφελή ιδρύματα
Σκύλοι – διαμεσολαβητές σε θεραπευτικές αποστολές σε κέντρα ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων. Ο πρώτος ψηφιακός χαρακτήρας με οπτική αναπηρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υποστήριξη ευάλωτων μαθητών που φοιτούν σε νυχτερινά σχολεία με εισαγγελικές εντολές. Ένας βοτανικός κήπος στη Σίκινο. Εργαστήρια κινηματογράφου σε ειδικά σχολεία της Λήμνου για μαθητές με αναπτυξιακές διαταραχές.
Πρόκειται για 5 μόνο από τις 191 μεγάλες ιδέες που έγιναν πράξη στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης» ωφελώντας περισσότερους από 104.000 συνανθρώπους μας. Στον 8ο χρηματοδοτικό κύκλο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που ανακοινώνεται σήμερα, δέκα Κοινωφελή Ιδρύματα της Ελλάδας ενώνουν εκ νέου τις δυνάμεις τους προκειμένου να συνεχίσουν να στηρίζουν τις δημιουργικές ιδέες Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.
Το Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» απευθύνεται σε μικρές Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, τις οποίες υποστηρίζει στην υλοποίηση πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου, στην ενδυνάμωση των δομών τους, καθώς και στην ανάπτυξη ικανοτήτων που θα συμβάλλουν στη βιωσιμότητά τους. Το Πρόγραμμα συντονίζει το Ίδρυμα Μποδοσάκη από το 2022.
Για τον νέο κύκλο του Προγράμματος συμπράττουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνουκαι το Helidoni Foundation.
- I. Κοινωνική Ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρία (Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)
- II. Υποστήριξη Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας (ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα)
III. Παιδί και Υγεία (Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου)
- IV. Καταπολέμηση της Φτώχειας και της Επισιτιστικής Κρίσης (The Hellenic Initiative Canada)
- V. Προστασία του Περιβάλλοντος
- i. Προστασία της Χλωρίδας και της Πανίδας στο Αστικό και Περιαστικό Περιβάλλον (Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη)
- ii. Προστασία Υδάτινων Οικοσυστημάτων: Θάλασσες, Λίμνες, Ποτάμια και Υγροβιότοποι (Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης)
iii. Προστασία Δασικών και Άλλων Χερσαίων Οικοσυστημάτων (Costas M. Lemos Foundation)
- VI. Ενίσχυση Νησιωτικών και Άλλων Παραθαλάσσιων Τοπικών Κοινωνιών (Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου)
VII. Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες (HelidoniFοundation)
Παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν συμμετοχή των Οργανώσεων σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν από το Social Dynamo, το NGO hub του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου 2025 (στις 15.00). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2025.
Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.bodossaki.gr/programma-simeia-stirixis-dimosia-prosklisi-gia-ton-8o-kyklo
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.