Ελλαδα

Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο

Ποια η πορεία των ισχυρών καταιγίδων σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στο Σύνταγμα κρατούν ομπρέλα και περπατούν στον δρόμο υπό βροχή
(φωτογραφία αρχείου) © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Καιρός: Νέα επιδείνωση - Βροχές από το βράδυ της Τρίτης - Οι περιοχές που θα πλήξει

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τρίτης (5.12). Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, για σήμερα τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα έως αργά το απόγευμα. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν κατά τόπους οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από αύριο το βράδυ και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (6.12). Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο Τρίτη (5.12) από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

Την Τετάρτη (6.12) ισχυρές βροχές θα πλήξουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια έως το μεσημέρι. Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως αργά το απόγευμα. Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Καιρός - Η πορεία της νέας επιδείνωσης 

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας την Τρίτη (5.12) και την Τετάρτη (6.12), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Πιο αναλυτικά:

  • Την Τρίτη 5.12 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 4 έως 7 βαθμών. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Την Τετάρτη 6.12 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά όλη τη χώρα όμως από απόγευμα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται την Τρίτη 5.12 και την Τετάρτη 6.12.

Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο
Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο

Live η πορεία της νέας επιδείνωσης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ