Ελλαδα

Μήνυμα 112 για εκκένωση σε Αύρα, Ατάρνη και Πλάκα

«Απομακρυνθείτε προς Κομοτηνή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Αύρα
ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Φωτιά τώρα στον Έβρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση στους οικισμούς Αύρα, Ατάρνη και Πλάκα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις στον Έβρο. Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, στις 16:30, εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Αύρα.

Ειδικότερα, σε αυτό αναφέρονται τα εξής: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αύρα απομακρυνθείτε προς Κομοτηνή».

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 17:51, εστάλη νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Ατάρνη και Πλάκα, με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.

Φωτιά στον Έβρο: Η κατάσταση των πύρινων μετώπων

Στη Δαδιά το βάρος ρίχνεται στο τόξο Δαδιά, Κοτρωνιά, Λεπτοκαρυά και σημείο όπου οι ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τον χρόνο για να ελέγξουν το μέτωπο που κατακαίει την πλούσια βλάστηση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην περιοχή συνεδρίασε το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο, ζητώντας ενίσχυση και με άλλα εναέρια και με επίγεια μέσα γιατί αυτές οι δύο μεγάλες εστίες που υπάρχουν, η μία που βρίσκεται στο τόξο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά, όπου υπάρχει ο φόβος ότι θα περάσει τις επόμενες ώρες ένα δρόμο που αυτή τη στιγμή αποτελεί ανασταλτικό εμπόδιο προς το δρυμό, όπου εκεί θα είναι ασταμάτητο. Εντός του δρυμού δεν υπάρχει τίποτα εκτός από πολύ πυκνή βλάστηση και από πεύκα.

Το δεύτερο μέτωπο είναι στην περιοχή Λεπτοκαρυάς όπου και εκεί έχει αρχίσει να φουντώνει η μία πλευρά του. Αν αρχίσει να «περπατάει» αυτό το μέτωπο θα έχει προορισμό το γειτονικό νομό Ροδόπης, εκεί όπου είχε εκδηλωθεί το άλλο μέτωπο, αυτό το οποίο είχε περάσει από την Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή των Κάστρων. Εάν φτάσει εκεί, τότε θα πρέπει να γίνει πάλι μία τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουν να περιοριστούν οι ζημιές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ