- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γρίφος το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε η 58χρονη στο Πήλιο
Ποια τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να βρουν απαντήσεις οι αρχές
Πήλιο - Δολοφονία 58χρονης: Οι έρευνα για το στίγμα των κινητών τηλεφώνων, το όπλο και τα ερωτήματα των αρχών
Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων αναμένουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, προκειμένου να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνουν τη δολοφονία της Σαμπίνα στη Μηλίνα Πηλίου.
Η 58χρονη γυναίκα, είχε βρεθεί νεκρή στις 24 Ιουλίου, πλην όμως, οι αστυνομικοί, αρκετά 24ωρα αργότερα ενημερώθηκαν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και όχι για αιφνίδιο θάνατο, όπως αρχικά είχε αποδοθεί από τον γιατρό που την εξέτασε στο κέντρο υγείας της περιοχής. Έτσι, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα της αστυνομικής έρευνας που θεωρούνται σημαντικά σε αυτές τις υποθέσεις, και πλέον, οι αστυνομικοί περιμένουν τη βαλλιστική εξέταση στη βολίδα, αλλά και τα αποτελέσματα κάποιων αναλύσεων. Μεταξύ αυτών, είναι και η άρση των επικοινωνιών από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Οι αστυνομικοί θέλουν να δουν τη δραστηριότητα των κινητών τηλεφώνων στην περιοχή την ώρα της δολοφονίας της 58χρονης.
Υπενθυμίζεται πως τα κινητά τηλέφωνα σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα, ήταν αυτά που αποκάλυψαν τη δράση του άνδρα που κατηγορείται ότι βίασε και σκότωσε την 27χρονη Αναστάζια στην Κω. Και σε εκείνη την περίπτωση, οι έρευνες είχαν ξεκινήσει καθυστερημένα και τη λύση έδωσαν τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων, ανάμεσα στα υπόλοιπα ευρήματα.
Μόνο που στην περίπτωση του Πηλίου, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του χωριού. Δυστυχώς, ελάχιστα σπίτια διαθέτουν κλειστά κυκλώματα και το υλικό που έως τώρα έχει εντοπιστεί δεν έχει προσφέρει κανένα στοιχείο. Το σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι δεν διέθετε κάμερες ασφαλείας, ενώ οι μαρτυρίες των γειτόνων δεν έχουν προσφέρει καμία βοήθεια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου που χειρίζονται την υπόθεση.
Γρίφος το όπλο των 22 χιλιοστών
Οι αστυνομικοί ακόμη δεν έχουν καταφέρει να βρουν το όπλο του εγκλήματος. Το πιστόλι των 22 χιλιοστών είναι ένα όπλο μικρού βεληνεκούς, δεν προτιμάται από επαγγελματίες δολοφόνους και είναι εύκολο –και οικονομικό συνάμα– να βρεθεί σε λαθρεμπόρους όπλων.
Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι πεπεισμένοι πως η 58χρονη δεν πέθανε από αδέσποτη σφαίρα. «Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και η γυναίκα θα έπρεπε να είναι υπερβολικά άτυχη, ώστε να σκύψει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και να δεχθεί τη βολίδα στην αριστερή ωμοπλάτη. Η βολίδα είχε ανοδική πορεία, δηλαδή βλήθηκε από χαμηλά προς ψηλά. Φαίνεται απίθανο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Θεωρούμε πως κάποιος εκ προθέσεων τη σκότωσε πισώπλατα», αναφέρει αξιωματικός της Ασφάλειας που χειρίζεται την υπόθεση.
Γιατί βγήκε από το σπίτι της η 58χρονη;
Επίσης, ενδιαφέρον έχει για τους αστυνομικούς το γιατί η γυναίκα βρέθηκε εκτός σπιτιού, με μαγιό, παντόφλες και ποδιά μαγειρικής. Κάποιος την κάλεσε και βγήκε από το σπίτι; Είχε κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού; Νωρίτερα είχαν τελειώσει κάποιες εργασίες συντήρησης στο σπίτι και ο εργάτης είχε φύγει αρκετές ώρες προτού η γυναίκα βρεθεί νεκρή. Υπήρχε κάποιος άλλος επισκέπτης; Αυτά τα ερωτήματα ευελπιστούν οι αστυνομικοί να απαντηθούν μόλις ληφθούν τα αποτελέσματα από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Η εκπομπή σήματος των κινητών τηλεφώνων στην περιοχή ενδεχομένως να λύσει τον γρίφο αυτής της περίεργης υπόθεσης που παρακολουθείται στενά όχι μόνο από την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και από τις Γερμανικές Αρχές, λόγω υπηκοότητας του ζευγαριού, οι οποίες ζητούν την αποκάλυψη του ενόχου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.