Ελλαδα

Ό,τι απέμεινε από το βαγόνι - κυλικείο μετά τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη

«Ήταν μια χαοτική καταστροφή» ανέφερε διασώστης του Ερυθρού Σταυρού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερανοφόρα οχήματα στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη | Ένθετη: Ό,τι απέμεινε από το βαγόνι - κυλικείο
Γερανοφόρα οχήματα στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη | Ένθετη: Ό,τι απέμεινε από το βαγόνι - κυλικείο © EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων - Η εικόνα καταστροφής στο βαγόνι του κυλικείου

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από τα Τέμπη μετά τη μοιραία σύγκρουση τρένων. Το Mega μετέδωσε εικόνες από το κυλικείο της αμαξοστοιχίας Intercity.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το βαγόνι του κυλικείου έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών. Μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων διπλώθηκε στη μέση και κάηκε.

«Είναι ένα μεγάλο μαζικό δυστύχημα, χάθηκαν τόσες ψυχές, νέα παιδιά. Όπως και να 'χει, όμως, ζούμε αυτήν την κατάσταση και από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο σημείο του δυστυχήματος» δήλωσε ο διευθυντής εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ζεκί Μεμέτ Αλί.

Και πρόσθεσε: «Το χειρότερο για εμάς είναι πάντα το επόμενο. Ακόμη και οι εθελοντές μας είναι επαγγελματίες εθελοντές. Η κατάσταση όμως αυτή ήταν εξωπραγματική, κανένας ανθρώπινος νους δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιου είδους δυστύχημα».

«Το βαγόνι του κυλικείου διπλώθηκε στη μέση»

«Ήταν μια χαοτική καταστροφή. Ο κόσμος φώναζε, έκλαιγε και ζητούσε βοήθεια. Προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους και να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους να βγουν μέσα από τα συντρίμμια. Τα κεφάλια των ανθρώπων που επιχειρούν ακόμα και αυτήν τη στιγμή είναι μονίμως σκυμμένα, αυτό λέει τα πάντα» ανέφερε από τη μεριά του ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, Κώστας Ιμανιμίδης.

Και συμπλήρωσε: «Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της μάζας είναι ουσιαστικά το κομμάτι του κυλικείου. Το βαγόνι από τη σύγκρουση διπλώθηκε στη μέση και κάηκε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqz6aoae6l3t)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ