Ελλαδα

Ανείπωτος πόνος στις οικογένειες - Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτες σοροί

Ποια είναι τα πρώτα θύματα της τραγωδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιφιγένεια Μήτσκα και η Αθηνά Κατσάρα μεταξύ των θυμάτων στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Η Ιφιγένεια Μήτσκα και η Αθηνά Κατσάρα μεταξύ των θυμάτων στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη © EUROKINISSI | Facebook

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων - Τα πρώτα θύματα - Με DNA η ταυτοποίηση των σορών

Τέλος δεν έχει ο θρήνος στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση τρένων, που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν βρεθεί μόνο ανθρώπινα μέλη. Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν 10 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, την ώρα που οι έρευνες στο σημείο όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα συνεχίζονται. Για την ταυτοποίηση των νεκρών έχει ξεκινήσει διαδικασία μέσω DNA.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι 23 σοροί είναι απανθρακωμένες και μόλις 12 είναι αναγνωρίσιμες οπτικά.

Σημειώνεται ότι μέχρι την πλήρη ταυτοποίηση των σορών, οι παραδόσεις στους συγγενείς δεν πρόκειται να γίνει. Οι σκηνές στο νοσοκομείο Λάρισας είναι δραματικές, καθώς οι συγγενείς περιμένουν με αγωνία να μάθουν τι απέγιναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αν είναι νεκρά ή παραμένουν αγνοούμενα, την ώρα που σειρά ερωτημάτων για το πώς συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη παραμένουν αναπάντητα.

Ιφιγένεια Μήτσκα: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 23χρονης

Η 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα, την οποία αναζητούσαν οι δικοί της μέσα από αναρτήσεις στα social media, είναι μια από τις νεκρούς.

Η σορός της ταυτοποιήθηκε με ανάλυση DNA.

«Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή, καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλόν παράδεισο να έχει», γράφει στην ανάρτησή του ο δικηγόρος της οικογένειας.

Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλόν παράδεισο να έχει.

Posted by Στέλιος Σούρλας Δικηγόρος on Thursday, March 2, 2023

Αθηνά Κατσάρα, η 35χρονη ένα από τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Ανάμεσα στους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βρίσκεται και η 35χρονη Αθηνά Κατσάρα.

Μητέρα ενός αγοριού 2 ετών, ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Είχαν προορισμό την Κατερίνη και βρίσκονταν στα μπροστινά βαγόνια, αναφέρει το δημοσίευμα στο verianet.

«Η αδελφούλα μου δεν είναι πια κοντά μας…» γνωστοποιεί απαρηγόρητος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αδελφός της.

Ανείπωτος πόνος στις οικογένειες - Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτες σοροί

Νεκρός ο 23χρονος πυροσβέστης Νικήτας Καραθεοδώρου

Μεταξύ των σορών που ταυτοποιήθηκαν βρίσκεται και αυτή του 23χρονου Νικήτα Καραθεοδώρου, υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος υπηρετούσε στο 2ο ΠΣ Αθηνών.

Ο 23χρονος βρισκόταν στο βαγόνι-εστιατόριο του τρένου στα Τέμπη, μαζί με τη σύντροφό του, Καλλιόπη Πορφυρίδου.

«Σε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία με τους πολυάριθμους νεκρούς και τραυματίες χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας, του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών. Ευελπιστούσαμε να είσαι ζωντανός, να σε ξαναδούμε σε μια επόμενη βάρδια ή ίσως να βγούμε να διασκεδάσουμε όπως στη φωτογραφία. Εύχομαι να είσαι το ίδιο χαμογελαστός και στη γειτονιά των Αγγέλων. Καλό ταξίδι Νικήτα μας», αναφέρει ανάρτηση στα social media.

Ανείπωτος πόνος στις οικογένειες - Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτες σοροί

«Σχόλαγες το μεσημέρι, είχες ρεπό, μου είπες βιάζεσαι να πας να ετοιμαστείς για να πάρεις το τρένο να πας να δεις την οικογένειά σου στη Θεσσαλονίκη, σε χτύπησα στον ώμο και σου είπα άντε δρόμο, τα λέμε με το καλό όταν γυρίσεις! Πού να φανταστώ ότι δεν θα τα λέγαμε ποτέ ξανά. Καλό σου ταξίδι μικρέ...», αναφέρει άλλη ανάρτηση.

Ανείπωτος πόνος στις οικογένειες - Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτες σοροί
Ο αστυνομικός Ευάγγελος Μπουρνάζης και ο 15χρονος γιος του ανάμεσα στους νεκρούς στα Τέμπη

Τραγικό θάνατο στα Τέμπη βρήκαν επίσης ο αστυνομικός Ευάγγελος Μπουρνάζης και ο 15χρονος γιος του.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

«Καλό παράδεισο στον συνάδελφό μας (ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό) ΜΠΟΥΡΝΑΖΗ Ευάγγελο και στον 15 χρόνο υιό του, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών. Ο Βαγγέλης υπήρξε ένας εξαιρετικός αστυνομικός, συνάδελφος, πατέραςΕκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

»Θέλουμε να ευχηθούμε στα άλλα δυο παιδιά του (όπου ο υιός του μάλιστα σήμερα συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του και τη δύναμη ψυχής του) υπομονή και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάνε και δεσμευόμαστε ότι η αστυνομική οικογένεια θα είναι δίπλα τους όποτε και αν απαιτηθεί».

Ανείπωτος πόνος στις οικογένειες - Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτες σοροί
Συγκλονίζει η σύντροφος του νεκρού μηχανοδηγού του Intercity Δημήτρη Μασσαλή

Ο 32χρονος Δημήτρης Μασσαλής ήταν μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62. Η σύντροφός του, Κατερίνα, τον αποχαιρετά με ένα συγκλονιστικό μήνυμα στο Instagram.

«Θα είσαι πάντα ο μηχανοδηγός της καρδιάς μου. Σ’ αγαπάω πολύ. Τόσο στοργικός, ο άντρας μου, ο σύντροφός μου, ο καλύτερός μου φίλος. Καλό ταξίδι Δημητράκη μου…», έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram.

Νίκος Ναλμπάντης, ο μηχανοδηγός που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη

Ο 28χρονος Νίκος Ναλμπάντης, μηχανοδηγός στο επάγγελμα, ήταν ένας από τους επιβάτες στη μοιραία αμαξοστοιχία που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Με καταγωγή από την Έδεσσα, ζούσε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Αχ ψυχή μου , σε περιμένω εδώ να γυρίσεις . Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω … Να με προσεχείς από εκεί ψηλά . Σ’ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Posted by Σόνια Αρνή on Thursday, March 2, 2023

«Η οικογένεια του συλλόγου μας θρηνεί τον χαμό ενός δικού της παιδιού. Με μεγάλη λύπη και πόνο ενημερωθήκαμε για τον χαμό του Ναλμπάντη Νικόλαου, ο οποίος δυστυχώς είναι ανάμεσα στα θύματα του μοιραίου συμβάντος των Τεμπών. Ο Νικόλας αγωνίστηκε επί σειρά ετών στα τμήματα υποδομής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη στους οικείους του να ξεπεράσουν αυτήν την τραγωδία», αναφέρει ο ποδοσφαιρικός σύλλογος ΑΣ Ιωνικός Ιωνίας, όπου ο 28χρονος αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής.

Η οικογένεια του συλλόγου μας θρηνεί τον χαμό ενός δικού της παιδιού..με μεγάλη λύπη και πόνο ενημερωθήκαμε για τον χαμό...

Posted by ΑΣ Ο Ιωνικός Ιωνίας on Wednesday, March 1, 2023

Πατήστε ΕΔΩ για διαβάσετε τη μαρτυρία του Στάθη Καρρά στην ATHENS VOICEΟ συγκεκριμένος επιβάτης βγήκε ζωντανός από τη μοιραία σύγκρουση τρένων στη Λάρισα και περιγράφει τα δραματικά γεγονότα που βίωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ