Ελλαδα

Δύο συλλήψεις για τη ληστεία στη Rolex - Πώς χτυπούν οι «Ροζ Πάνθηρες»

Στο εξωτερικό οι άλλοι τρεις δράστες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την έρευνα αστυνομικών μετά τη ληστεία στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ληστεία στη Rolex: Οι συλλήψεις και ο τρόπος δράσης για τους «Ροζ Πάνθηρες» - Η λεία των 135.000 ευρώ και η διαφυγή στο εξωτερικό

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται δύο από τα πέντε μέλη της διεθνούς σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», η οποία κρύβεται πίσω από τη ληστεία σε κατάστημα της εταιρίας Rolex στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 20 Δεκεμβρίου οι πέντε δράστες εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο από όπου αφαίρεσαν 24 ρολόγια αξίας 135.000 ευρώ. Οι τρεις από τους πέντε δράστες, μέλη της διεθνούς σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», έφυγαν αμέσως για το εξωτερικό και εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης τους, ενώ στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας έπεσαν δύο μέλη της ομάδας, σε Γέρακα και Πειραιά.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, «οι ομάδες αυτές παρουσιάζουν διεθνή δράση και στοχοποιούν κυρίως κοσμηματοπωλεία, όπου διαπράττουν ληστείες με τη μέθοδο “smash and grab” ή διαρρήξεις με τη μέθοδο “ram and raid"». Λειτουργούν με «επαγγελματικό» τρόπο, έχοντας ως αρχηγό άτομο με μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, κυκλοφορούν με πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ενώ στο σύνολο των επιθέσεών τους, χρησιμοποιούν τακτικές αυτοψίας και παρακολούθησης του καταστήματος που έχουν στοχοποιήσει, ακόμα και αρκετές ημέρες πριν το «χτύπημα».

Ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της Rolex
© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Το χρονικό της ληστείας στη Rolex 

Η ληστεία καταγράφηκε το πρωί της 20ης Δεκεμβρίου 2022 στο κέντρο της Αθήνας. Στο «χτύπημα» συμμετείχαν πέντε μέλη των «Ροζ Πανθήρων». Οι δράστες διέφυγαν με μηχανές προς αντίθετες κατευθύνσεις. Η μία εκ των μηχανών εντοπίστηκε λίγη ώρα μετά τη ληστεία σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το κατάστημα της Rolex, ενώ από την πρώτη στιγμή στάλθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια το σφυρί που άφησαν οι ληστές στο σημείο της επίθεσης. 

Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε το οπτικό υλικό από κάμερες τόσο του ίδιου του καταστήματος, όσο και της διαδρομής που φέρεται να ακολούθησαν οι δράστες. Οι αστυνομικοί έθεσαν από την πρώτη στιγμή ως υπόπτους τους «Ροζ Πάνθηρες» αφού ο τρόπος δράσης των μελών της σπείρας ταίριαζε με το χτύπημα στην Κολοκοτρώνη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ