Ελλαδα

Ληστεία Ρόλεξ: Οι ενδείξεις για τους «Ροζ Πάνθηρες» - Πού στρέφονται οι έρευνες

Μόνο ένας από τους δράστες μιλούσε ελληνικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ληστεία Ρόλεξ: Οι ενδείξεις για τους «Ροζ Πανθηρες» - Πού στρέφονται οι έρευνες
© Athens Voice

Ληστεία σε κατάστημα της Ρόλεξ: Οι ενδείξεις για τους «Ροζ Πάνθηρες» - Εξετάζεται βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες 

Βιντεοληπτικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας από κλειστά κυκλώματα στην ευρύτερη περιοχή της οδού Κολοκοτρώνη αναζητούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ληστειών, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ίχνη των δραστών της ληστείας σε κατάστημα της Rolex σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι δράστες παρακολουθούσαν το κατάστημα για ημέρες. Αν ισχύει αυτό, ίσως έτσι καταφέρουν να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Οι τέσσερις κακοποιοί εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη. Αφού χτύπησαν ελαφρά τον υπάλληλο φύλαξης του καταστήματος, απείλησαν με ένα πιστόλι τους υπαλλήλους, οι οποίοι όπως κατέθεσαν, δεν αντέδρασαν. Με ένα σφυρί, έσπασαν τις εσωτερικές προθήκες αλλά και την Κεντρική τζαμαρία, από την εσωτερική πλευρά. Αφαίρεσαν, κατά δήλωση των υπαλλήλων, 23 ρολόγια η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, οι δράστες πέταξαν στο πάτωμα το σφυρί, βγήκαν από το κατάστημα και αφού επιβιβάστηκαν σε δύο μηχανές, εξαφανίστηκαν χρησιμοποιώντας τους δρόμους που οδηγούν σε Ομόνοια και Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την κατάθεση των υπαλλήλων, ο ένας εκ των δραστών τους μίλησε και φαίνεται πως ήταν Έλληνας. Οι άλλοι τρεις δεν μίλησαν στους υπαλλήλους, οπότε κανείς δεν γνωρίζει εάν ήταν Έλληνες ή όχι.

«Πρόκειται για ληστεία την οποία δεν περιμέναμε, δεν φαίνεται να έχει γίνει από άτομα που ήταν στα ραντάρ μας. Δεν αποκλείουμε τίποτε, ακόμη και τους Ροζ Πάνθηρες», σχολίασε με νόημα αξιωματικός της Ασφάλειας που συμμετέχει στις έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία –ανάλογου βεληνεκούς– ληστεία, είχε γίνει το 2018, στην οδό Βουκουρεστίου, πάλι σε κατάστημα της ίδιας εταιρίας. Τότε ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από πολυετείς έρευνες, είχε αρπάξει 38 ρολόγια συνολικής αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ. Οι αρχές είχαν θεωρήσει πως ο νεαρός Μολδαβός που συνελήφθη, ήταν μέλος της διεθνούς σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», η οποία κρύβεται πίσω από πολλές ληστείες σε όλο τον κόσμο. Μέλη της μάλιστα, έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν και στη χώρα μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ