Ελλαδα

Τέμπη: Οι σοκαριστικές μαρτυρίες γιατρών μέσα από το νοσοκομείο Λάρισας

Μίλησαν για τις συνθήκες που επικρατούσαν και για τη μάχη που έδωσαν τη νύχτα της τραγωδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Τι είπε στην απολογία του ο σταθμάρχης – Οι κρίσιμες συνομιλίες το μοιραίο βράδυ
© Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam/Eurokinissi

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Γιατροί του νοσοκομείου Λάρισας μίλησαν για όσα έζησαν το μοιραίο βράδυ του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Δύο γιατροί του νοσοκομείου Λάρισας μίλησαν στο «Πάμε Δανάη» για τις συνθήκες που επικράτησαν μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Σέργιος Βουτυρίτσας, ειδικευόμενος γιατρός ορθοπεδικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αναφέρθηκε στις πρώτες στιγμές του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

«Ήμουν στο σπίτι μου δεν είχαμε ιδέα τι συνέβη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου γύρω στις 00:00 μας είπαν, ελάτε αμέσως στο νοσοκομείο, είναι επείγον. Το προσωπικό ανταποκρίθηκε αμέσως. Εντός 20 λεπτών μαζευτήκαν όλοι στα επείγοντα. Στην αρχή τα περιστατικά ήταν πιο ελαφρά. Κάποια στιγμή που μάθαμε πόσοι επέβαιναν στο τρένο, ξεκινήσαμε να καταλαβαίνουμε το μέγεθος. Το πιο δύσκολο ήταν αργότερα, επειδή από ένα σημείο και μετά, όποιο ασθενοφόρο έφτανε στα επείγοντα έφερνε μόνο νεκρούς», είπε ο κ. Βουτυρίτσας.

«Καθόμασταν όλοι μαζί και κοιτούσαμε σοκαρισμένοι. Έρχονταν μόνο πτώματα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι να βοηθήσουμε. Οι νοσηλευτές όλων των κλινικών, ήταν όλοι εδώ και βοηθούσαν όπως μπορούσαν. Οι γιατροί ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε ομάδες. Ένα από τα θύματα δυστυχώς ανήκε στο προσωπικό του νοσοκομείου. Οι παλιότεροι που δούλεψαν μαζί της ήταν συντετριμμένοι», συμπλήρωσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqz7c84xnub5)

«Βλέπεις νέα παιδιά που δεν μπορούσες να τα αναγνωρίσεις, ήταν πολύ οδυνηρό. Έρχομαι σε επαφή με συγγενείς κάποιων που βρίσκονταν στο τρένο, γιατί νοσηλεύονται στην κλινική μας, ευτυχώς πάνε καλυτέρα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να πούμε στους συγγενείς των θυμάτων. Μόνο συλλυπητήρια και κουράγιο σε αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε στη συνέχεια ο γιατρός.

Ο Κωνσταντίνος Λαχανάς, γενικός γιατρός, υπεύθυνος για την υποδοχή συγγενών στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας περιέγραψε τις έντονες στιγμές που βίωσε.

«Δεν μπορώ να σας το περιγράψω, μου έχει αφήσει χαρακιά στην καρδιά μου, την οποία θα την κουβαλάω για πάντα στη ζωή μου. Θέλει περίσσεια δύναμη ψυχής. Όποιος και να ήταν στη θέση μου, θα γινόταν το ίδιο πράγμα. Πάνω από όλα να είμαστε άνθρωποι, όλοι κάνουμε ένα επάγγελμα. Θέλω να υπάρχει ανθρωπιά, αγάπη!», είπε χαρακτηριστικά.

Επτά άτομα στη ΜΕΘ και 12 τραυματίες στα νοσοκομεία μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Στα νοσοκομεία παραμένουν 12 τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Την ίδια ώρα, επτά νέοι άνθρωποι ηλικίας 21-27 ετών βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει αποσωληνωθεί μία κοπέλα στο πανεπιστημιακό, ωστόσο, σε πολύ σοβαρή κατάσταση παραμένουν δύο από τους επτά ανθρώπους που είναι σε ΜΕΘ. Ανάμεσά τους, ο 20χρονος φοιτητής και μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι που εκτινάχθηκε έξω από το τρένο και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και η άλλη είναι μία κοπέλα που βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και φέρει, μεταξύ άλλων, σοβαρά εγκαύματα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ