Ελλαδα

Σήμερα το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή Λάρισας

Τα πρώτα στοιχεία και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυστύχημα στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/ EUROKINISSI

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Διετάχθη ΕΔΕ για την αναρρωτική στον επιθεωρητή Λάρισας - Τι αναφέρουν γιατροί του νοσοκομείου Βόλου - Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα, Τρίτη (07.03), αναμένεται το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον προϊστάμενο του σταθμάρχη την επόμενη μέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας, την οποία διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Έγινε συνεννόηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και ζητήσαμε να γίνει κατεπείγουσα ΕΔΕ, που θα ολοκληρωθεί σε 24 ώρες, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που δόθηκε αναρρωτική άδεια από δημόσιο νοσοκομείο [...] (σ.σ. στον επιθεωρητή). Καταλαβαίνετε ότι όταν μια αναρρωτική είναι πλησίον αυτού του συμβάντος δημιουργεί μία υπόνοια που πρέπει να εξεταστεί. Θα αποδοθούν ευθύνες εάν δεν συντρέχουν οι όροι και θα τεθούν όσοι την έχουν δώσει σε άμεση αργία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

«Τον ακριβή λόγο που δόθηκε δεν μπορώ να τον πω. Έχει πάρει την άδεια από νοσοκομείο του Βόλου αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες λόγω και του ιατρικού απορρήτου. Δεν είναι κάτι που συνδέεται με κάτι αιφνίδιο. Θα γίνει ΕΔΕ γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε ιατρικά απόρρητα. Αν φανεί ότι έχει δοθεί για εξυπηρέτηση και αν ισχύει κάτι τέτοιο [...] ο γιατρός που μεσολάβησε δεν είναι δυνατόν να δίνει τέτοιες άδειες», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται και θα υπάρξουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αν αποδειχθεί ότι αυτό το τυχαίο γεγονός έχει και ιατρική βάση, είναι άλλη υπόθεση. Μου προκαλεί εντύπωση που έγινε τώρα και δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσουμε. Πήγε τέτοια μέρα και με μια εξέταση πήρε έναν μήνα άδεια».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqz94xu8322h)

Ποιος έδωσε την αναρρωτική και πώς στον επιθεωρητή Λάρισας

Από γιατρό της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου φέρεται να πήρε το χαρτί για την αναρρωτική άδεια ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.

Ο Δ/ντης της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής Λάρισας, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό, ο οποίος και εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής επιμένει ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Παράλληλα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ανέφερε πως είναι πολιτικός στόχος, καθώς είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία. Όπως υποστήριξε, ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, είδε τον ασθενή, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι βρίσκονταν σε επιτελικό πόστο και επειδή δεν είχε εξωτερικά ιατρεία ενημέρωσε τον συνάδελφό του γιατρό. «Είδα έναν συμπολίτη μας που ήταν όντως σε άσχημη κατάσταση και παραπονιόταν για πόνους στη μέση και στα κάτω άκρα» τόνισε.

ΠΑΣΟΚ: Πλεύρης και Γεωργιάδης εμμένουν στον δρόμο της διακίνησης σεναρίων

Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου απάντησε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στα σενάρια, όπως τα χαρακτηρίζει, των κ.κ Α. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη για ευθύνες στελεχών του κόμματος στην τραγωδία των Τεμπών.

«Το επιτελικό κράτος έγινε επιτελείο της χυδαιότητας και της Ακροδεξιάς. Αδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης σε διατεταγμένη υπηρεσία, εμμένουν στον δρόμο της διακίνησης σεναρίων, ενώ ο ελληνικός λαός πενθεί», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη στο σχόλιό της. Τονίζει πως «από την καθυστερημένη συγγνώμη, πέρασαν στην αδιάντροπη αθλιότητα για να ξεπλύνουν τις εγκληματικές τους ευθύνες».

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διερωτάται «τι θα πει αυτή η Κυβέρνηση στους γονείς των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους πηγαίνοντας στα πανεπιστήμιά τους;
Ότι για όλα φταίει ένα ιατρικό παραπεμπτικό δυο μέρες μετά την τραγωδία; Τι θα πει στους συγγενείς των παιδιών που αγόρασαν το εισιτήριο προς τον θάνατό τους, πιστεύοντας τις διαβεβαιώσεις Καραμανλή για ασφαλή σιδηρόδρομο;».

Καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «οι ακροδεξιοί προπαγανδιστές δίνουν αγώνα για να σώσουν τις καρέκλες τους αποδεικνύοντας και πάλι ότι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία. Ντροπή, ντροπή, ντροπή!».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ