Ελλαδα

Πλεύρης: Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική στον επιθεωρητή Λάρισας

Η αναρρωτική δεν φέρει τον όνομά μου, λέει ο ίδιος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη - Πλεύρης: Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική στον επιθεωρητή Λάρισας
© Aris Oikonomou / SOOC

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Θάνος Πλεύρης: Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική στον επιθεωρητή Λάρισας

Στην αναρρωτική άδεια που ζήτησε και έλαβε ο επιθεωρητής Λάρισας αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει στραφεί το ενδιαφέρον των ερευνών, μετά την εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για κατεπείγουσα εξέταση της υπόθεσης. 

Όπως δήλωσε στον Alpha ο κ. Πλεύρης, ο άνθρωπος που φέρεται να εξέτασε τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο οποίος είχε βγάλει τις βάρδιες στο σταθμαρχείο Λάρισας το μοιραίο βράδυ, είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και δεν βρισκόταν στα εξωτερικά ιατρεία όπου έγινε η εξέταση, αλλά επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και αν εμπλέκονται γιατροί και θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αύριο θα πάει ο φάκελος στον εισαγγελέα» είπε μεταξύ άλλων υπουγός Υγείας.

Ειδικότερα, ο κύριος Πλεύρης τόνισε ότι «μου έκαναν εντύπωση τα εξής γεγονότα:

  • Ότι εμφανίζεται ένας άνθρωπος που εμπλέκεται με ένα δυστύχημα τρομακτικό, ένα 24ωρο μετά το δυστύχημα για να εμφανίσει ότι έχει ένα πρόβλημα υγείας, που με βάση το περιστατικό που είχε γίνει, θα δικαιολογούσε κάποιον να πάρει αναρρωτική.
  • Βρίσκεται ένας διευθυντής ο οποίος δεν είναι να κάνει εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο του και επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά.
  • Οπωσδήποτε μπαίνω σε έναν πειρασμό ότι ο διευθυντής είναι υποψήφιος ενός πολιτικού κόμματος που είναι συνδικαλιστής ο συγκεκριμένος που πάει να πάρει την αναρρωτική, άρα αυτά σε κάνουν να ψάξεις περισσότερο την υπόθεση.
  • Και τελικά δίνεται μια αναρρωτική 30 ημερών ενώ συνήθως οι άδειες αρχικά είναι λίγων ημερών και γίνεται επανεξέταση».

«Ο διευθυντής, εγώ δε θα το έλεγα, αλλά ο ίδιος βγήκε και έκανε δήλωση στην ΕΡΤ και προκύπτει η ταυτότητά του. Από την ταυτότητά του προκύπτει ότι είναι και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα, ο κύριος Πλεύρης τόνισε ότι όταν πήγε ο επιθεωρητής να δηλώσει το πρόβλημα υγείας του, «ήταν γνωστό ότι έχει γίνει ένα μοιραίο δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς. Άρα δεν γίνεται μια γνωμάτευση σε ουδέτερο χρόνο. Αν την έχουν δώσει χωρίς να κάνουν καμία εξέταση, θα λογοδοτήσουν γιατί αυτό ενέχει μια τρομακτική ηθική απαξία να δίνεται μια βεβαίωση σε έναν άνθρωπο, αν αυτή δεν έχει δοθεί με τους ιατρικούς κανόνες, ενώ θρηνούμε δεκάδες ανθρώπους».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqzhh4c700zl)

Δεν έδωσα τέτοια εντολή, λέει ο Χαυτούρας

Από την πλευρά του, Ο κ. Νίκος Χαυτούρας μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για να λάβει την αναρρωτική άδεια, μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα.

Ωστόσο, διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής επιμένει ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ