Ελλαδα

Επτά άτομα στη ΜΕΘ και 12 τραυματίες στα νοσοκομεία μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Δύσκολη μάχη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανασύρονται από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος τα συντρίμμια των τρένων
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο αριθμός των τραυματιών και των ατόμων που βρίσκονται στη ΜΕΘ μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Στα νοσοκομεία παραμένουν 12 τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Την ίδια ώρα, επτά νέοι άνθρωποι ηλικίας 21-27 ετών βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει αποσωληνωθεί μία κοπέλα στο πανεπιστημιακό, ωστόσο, σε πολύ σοβαρή κατάσταση παραμένουν δύο από τους επτά ανθρώπους που είναι σε ΜΕΘ. Ανάμεσά τους, ο 20χρονος φοιτητής και μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι που εκτινάχθηκε έξω από το τρένο και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και η άλλη είναι μία κοπέλα που βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και φέρει, μεταξύ άλλων, σοβαρά εγκαύματα.

Τέμπη: Βίντεο κατέγραψε τη λανθασμένη πορεία του Intercity 62

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας στη Λάρισα δείχνει τη λάθος πορεία του μοιραίου Intercity 62 των Τεμπών. Στο ντοκουμέντο που φέρνει στο «φως» ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ καταγράφεται η μοιραία αμαξοστοιχία και ο προαστιακός του Βόλου να κινούνται στο ίδιο ρεύμα, καθώς ο 59χρονος σταθμάρχης δεν γύρισε ποτέ το κλειδί στη σωστή θέση.

Συγκεκριμένα, η κάμερα στην οδό Βόλου στη Λάρισα καταγράφει τόσο το τρένο του προαστιακού, όπου έγινε το πρώτο λάθος, αλλά και το Intercity να περνάει μία ώρα αργότερα από τις ίδιες γραμμές. Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης είχε στείλει και τον προαστιακό σε λάθος κατεύθυνση, αλλά ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε εγκαίρως το λάθος και το διόρθωσε.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, στις 22:09 ο προαστιακός του Βόλου κατευθύνεται προς τον σταθμό της Λάρισας. Το ψαλίδι στην οδό Καραγάτσι γυρνάει και το τρένο κατευθύνεται προς την πλατφόρμα 3. Ωστόσο, το κλειδί παραμένει στην ίδια θέση, με αποτέλεσμα το Ιntercity 62 να μπει μεν στην ίδια γραμμή με το προηγούμενο τρένο, όμως προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Λίγα λεπτά μετά τις 22:00 ο προαστιακός περνά από την περιοχή Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Από το συγκεκριμένο σημείο περνά λίγο μετά τις 23:00 το Intercity από την ίδια ράγα, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δεκαεπτά λεπτά μετά το Intercity συγκρούεται με την εμπορική αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqylj40vftg9)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ