- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η κατάσταση των τραυματιών - Τα άτομα στη ΜΕΘ και η παραμονή στα νοσοκομεία
Μάχη για τη ζωή τους στη ΜΕΘ εξακολουθούν να δίνουν τρεις από τους τραυματίες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Δύο από τους συνολικά τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και του νοσοκομείου της Λάρισας βρίσκονται διασωληνωμένοι. Ανάμεσά τους ο 20χρονος μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Η γιαγιά του νεαρού σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι οι γιατροί ελπίζουν σε ένα θαύμα. «Το παιδί είναι σοβαρά. Ο Θεός και η Παναγίτσα να του δώσουν υγεία. Οι γιατροί δεν ξέρουν τίποτα ακόμη, δε μας έχουν πει τίποτα, περιμένουν να δουν βελτίωση για να μας μιλήσουν. Οι γονείς του και η μια μου κόρη που είναι γιατρός μπαίνουν στην εντατική και τον βλέπουν. Τι να πουν κι αυτοί; Κουράγιο. Ο Θεός και η Παναγία να του δώσουν υγεία. Το παιδί ήταν στο σπίτι του, στη μαμά και τον μπαμπά του και πήγαινε στη σχολή του, δεν πήγαινε για διασκέδαση. Το έμαθα το πρωί… Είναι σοβαρά το παιδί. Να βοηθήσει η Παναγίτσα να σωθεί. Και οι γιατροί αυτό περιμένουν, ένα θαύμα».
Διασωληνωμένη παραμένει στην Α' ΜΕΘ Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» και η 26χρονη Ανυσία. «Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα 28% και έχει τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, τη σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκονται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί», δήλωσε στο Mega ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος, και συμπλήρωσε: «Είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα, αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει».
Την ίδια ώρα, η Δάφνη, σύντροφος του Βάιου Βλάχου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για 16η μέρα. Σήμερα, οι γιατροί κατάφεραν να την αποσωληνώσουν. Ο αδελφός του Βάιου Βλάχου μίλησε στο Mega για την κατάστασή της. «Ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα του αδελφού μου, η οποία ήταν εκτοξευμένη έξω από το τρένο με πολλά χτυπήματα και ήταν μαζί και με το σκυλάκι της. Ήταν έξω από το τρένο. Είναι ακόμα στη ΜΕΘ. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει». Η Δάφνη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο σύντροφός της σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Την ίδια ώρα, τέσσερις ελαφρότερα τραυματίες παραμένουν σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο Λάρισας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.