Ελλαδα

Μάχη για τη ζωή δίνουν στις ΜΕΘ τρεις τραυματίες των Τεμπών

Πόσοι παραμένουν στα νοσοκομεία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η κατάσταση των τραυματιών - Τα άτομα στη ΜΕΘ και η παραμονή στα νοσοκομεία

Μάχη για τη ζωή τους στη ΜΕΘ εξακολουθούν να δίνουν τρεις από τους τραυματίες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δύο από τους συνολικά τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και του νοσοκομείου της Λάρισας βρίσκονται διασωληνωμένοι. Ανάμεσά τους ο 20χρονος μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Η γιαγιά του νεαρού σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι οι γιατροί ελπίζουν σε ένα θαύμα. «Το παιδί είναι σοβαρά. Ο Θεός και η Παναγίτσα να του δώσουν υγεία. Οι γιατροί δεν ξέρουν τίποτα ακόμη, δε μας έχουν πει τίποτα, περιμένουν να δουν βελτίωση για να μας μιλήσουν. Οι γονείς του και η μια μου κόρη που είναι γιατρός μπαίνουν στην εντατική και τον βλέπουν. Τι να πουν κι αυτοί; Κουράγιο. Ο Θεός και η Παναγία να του δώσουν υγεία. Το παιδί ήταν στο σπίτι του, στη μαμά και τον μπαμπά του και πήγαινε στη σχολή του, δεν πήγαινε για διασκέδαση. Το έμαθα το πρωί… Είναι σοβαρά το παιδί. Να βοηθήσει η Παναγίτσα να σωθεί. Και οι γιατροί αυτό περιμένουν, ένα θαύμα». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr7nvavqb3jl)

Διασωληνωμένη παραμένει στην Α' ΜΕΘ Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» και η 26χρονη Ανυσία«Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα 28% και έχει τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, τη σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκονται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί», δήλωσε στο Mega ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος, και συμπλήρωσε: «Είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα, αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr7udy8chw95)

Την ίδια ώρα, η Δάφνη, σύντροφος του Βάιου Βλάχου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για 16η μέρα. Σήμερα, οι γιατροί κατάφεραν να την αποσωληνώσουν. Ο αδελφός του Βάιου Βλάχου μίλησε στο Mega για την κατάστασή της. «Ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα του αδελφού μου, η οποία ήταν εκτοξευμένη έξω από το τρένο με πολλά χτυπήματα και ήταν μαζί και με το σκυλάκι της. Ήταν έξω από το τρένο. Είναι ακόμα στη ΜΕΘ. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει». Η Δάφνη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο σύντροφός της σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.  

Την ίδια ώρα, τέσσερις ελαφρότερα τραυματίες παραμένουν σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο Λάρισας. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ