Ελλαδα

Τέμπη: Σκληρή μάχη για τον 20χρονο φοιτητή από τον Βόλο - 7 άτομα στη ΜΕΘ

Στα νοσοκομεία της Λάρισας παραμένουν 14 τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη  - Μεταφορά στο νοσοκομείο από διασώστες
© ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ MΟTIONTEAM/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων με 57 νεκρούς στα Τέμπη: Η μάχη του 20χρονου φοιτητή στη ΜΕΘ και η νοσηλεία 14 τραυματιών στη Λάρισα

Συνολικά 14 τραυματίες από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη παραμένουν στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Επτά άτομα παραμένουν στη ΜΕΘ, ενώ 4 έχουν διασωληνωθεί. Πιο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του φοιτητή από το Βόλο. Η κατάσταση του νεαρού, που είναι ο μοναδικός επιζών από το δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας, παραμένει σταθερά κρίσιμη. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr1s5dpgjxdt)

Εν αναμονή νέων διώξεων για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο κύκλος των υπόπτων διευρύνεται.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αναμένονται και άλλες διώξεις μετά από αυτές των τριών (σ.σ. του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο σταθμαρχών) με την προσοχή να στρέφεται πλέον και στα κεντρικά του ΟΣΕ. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα στρέφεται πλέον στους κεντρικά υπεύθυνους του ΟΣΕ, οι οποίοι λάμβαναν ένα μήνα νωρίτερα τις λίστες με τις βάρδιες και όφειλαν να ελέγξουν, αν έχουν τοποθετηθεί σωστά οι σταθμάρχες και αν καλύπτονται οι ανάγκες. Όσον αφορά στις διώξεις που έχουν ήδη ασκηθεί, δηλαδή στον επιθεωρητή και τους δύο σταθμάρχες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν ανέρχονται από 10 χρόνια έως και ισόβια, για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Ο επιθεωρητής τοποθέτησε επί 4 ημέρες μόνο του, τον άπειρο 59χρονο σταθμάρχη στη Λάρισα, ενώ ο βασικός σταθμάρχης, ο συμβασιούχος, είχε υποχρέωση να κάτσει μέχρι τις 23:00 το βράδυ, αλλά έφυγε νωρίτερα. Ο δε βοηθητικός, έπρεπε επίσης να κάτσει έως τις 23:00, αλλά κι αυτός αποχώρησε νωρίτερα από τη βάρδιά του. Οι δύο σταθμάρχες θα κληθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες από την ανακρίτρια.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας, με αντικείμενο να εγκρίνει την αναβάθμιση της έρευνας για την τραγωδία στα Τέμπη και να ορίσει δύο εφέτες ειδικούς ανακριτές, έναν τακτικό κι έναν αναπληρωματικό, για την ταχύτερη διενέργεια της κύριας ανάκρισης. Κάτι τέτοιο κρίθηκε αναγκαίο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των πολλών παραμέτρων της υπόθεσης, η οποία είναι πολύπλοκη και εκτενής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr2faw8wkcnd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ