- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Ξανθόπουλος: Την Τρίτη θα γίνει η κηδεία του σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα
Την προσεχή Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, θα γίνει κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου, που έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια.
Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Ξανθόπουλου, που έδινε μάχη για τη ζωή του αλλά δεν τα κατάφερε, θα γίνει στη 1 το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου στο Α' Κοιμητήριο της Αθήνας.
«Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαίος Άνθρωπος και ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος... Το αγαπημένο ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ της δεκαετίας του 60… Δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά αν και θα το ήθελα! Θυμάμαι με συγκίνηση τις ουρές στα σινεμά του 60 όπου έμπαινε ο απλός λαός για να κλάψει μαζί του , να ταυτιστεί με τον αγνό εργατικό νέο που τα έβαζε με τους πλούσιους… Αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή! Της μιζέριας της μεταπολεμική Ελλάδας, της φτώχειας, της μετανάστευσης, του ψυχικού μεγαλείου! Τα τραγούδια του τα τραγούδησε όλη η Ελλάδα. Μεγάλος μάστορας του μπουζουκιού συνάμα. Κρίμα που παίζονται τόσα σπάνια οι ταινίες του! Θα σας θυμόμαστε πάντα πολυαγαπημένε μας Νίκο Ξανθόπουλε… Καλό ταξίδι στο φως... Η εξόδιος ακολουθία την Τρίτη στην μία το μεσημέρι στο Πρώτο Κοιμητήριο της Αθήνας», έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.
«Η κηδεία του πιθανότατα να γίνει στο πρώτο νεκροταφείο ή την Τρίτη ή την Τετάρτη, όπως μου μετέφερε η οικογένεια», μετέφερε η εκπομπή «Καλύτερα δε Γίνεται» του Alpha. «Θα πρέπει η οικογένεια και το Υπουργείο Πολιτισμού να δώσουν μία μέρα για λαϊκό προσκύνημα γιατί ο Νίκος Ξανθόπουλος κλείνει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, όσο και στο τραγούδι», σημειώνει ο δημοσιογράφος της εκπομπής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μηχανήματα, με βάρος άνω των 150 τόνων το καθένα, κατέρρευσαν με ελεγχόμενο τρόπο
Ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο
Φόρος τιμής στην προσφορά του στην επιστήμη και στην εκπαίδευση
Λόγω εκτέλεσης εργασιών
Σε ποιες στάσεις θα διατεθούν λεωφορεία
Έλεγχοι για «μαύρο χρήμα», περιουσίες και συγγενικά πρόσωπα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Aύξηση παρατηρείται μόνο στην περιφέρεια Κρήτης
Το χρονικό του συμβάντος
Παραμένει στο μικροσκόπιο άτομο του στενού περιβάλλοντος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επιμένει ότι είναι αθώος
Η δημοσιογράφος υπέστη κάταγμα από έκρηξη εξωτερικής μονάδας κλιματισμού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις
Αυξάνονται οι εμφανίσεις στις ελληνικές θάλασσες το φετινό καλοκαίρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.