- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν ολοκληρώθηκε η απολογία Πισπιρίγκου - Ζητά και πάλι εξαίρεση της ανακρίτριας ο Κούγιας
Επικαλείται μεροληψία της δικαστικής λειτουργού
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ζήτησε και πάλι εξαίρεση της ανακρίτριας ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας - Δεν ολοκληρώθηκε η απολογία της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
Αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας που ερευνά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, κατατέθηκε για δεύτερη φορά από την κατηγορούμενη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η 34χρονη, που ξεκίνησε το πρωί την απολογία της στην δικαστική λειτουργό, για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, διαδικασία που διακόπηκε στις 5 το απόγευμα, επικαλείται μεροληψία της δικαστικής λειτουργού.
Το αίτημα κατατέθηκε στον εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατό, ώστε ενδεχομένως ακόμη και αύριο να υπάρξει βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί για τα όσα ισχυρίζεται κατά της ανακρίτριας η κατηγορούμενη.
Σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης, η απολογία της 34χρονης θα συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε καταθέσει και πάλι αίτημα εξαίρεσης της δικαστικής λειτουργού πριν λίγες μέρες, διεκδικώντας πριν την απολογία της να εξεταστούν συγκεκριμένοι ιατροδικαστές ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων. Η ανακρίτρια αποδέχθηκε να εξετάσει τους μάρτυρες και έτσι η απολογία της 34χρονης ορίστηκε για σήμερα.
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» υποστηρίζει ο Αλέξης Κούγιας
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε νωρίτερα την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου τη «μεγαλύτερη δικαστική πλάνη».
«Το τονίζω για άλλη μία φορά για να το κλείσω το θέμα. Όσες επιθέσεις και να γίνονται εναντίον μου δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορούμενη. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα, εμφανίζονται –και ειδικά δημοσιογράφοι που δεν έχουν δημοσιογραφικό αυτοσεβασμό, γιατί ο δημοσιογράφος είναι ιερό πρόσωπο, όπως και ο δικηγόρος γιατί ενημερώνει τον κόσμο–, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να προσέχουν αυτά που λένε, γιατί όταν αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορούμενης» ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας.
«Είναι μια εμβληματική δίκη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι βέβαιος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Είμαι βέβαιος ότι οι ένορκοι που θα κληθούν πραγματικά θα κάνουν το καθήκον τους. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα» πρόσθεσε ο ποινικολόγος-συνήγορος της 34χρονης κατηγορούμενης και συνέχισε:
«Κάποιοι λένε ότι τα 20 χρόνια πρέπει να γίνουν ισόβια, ας περάσουν μια μέρα στις φυλακές για να αντιληφθούν τι είναι να είσαι φυλακισμένος. Και έχουμε τις αυστηρότερες φυλακές, τους αυστηρότερους ποινικούς νόμους και τις πραγματικά εντυπωσιακές ποινές». Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στους δημοσιογράφους, έδωσε συγχαρητήρια για την κάλυψη της πολύκροτης υπόθεσης και δεν δίστασε να προσθέσει: «Εκτός κάποιων εξαιρέσεων που έχουν εξαρτήσει την ύπαρξή τους τη δημοσιογραφική και την επιβίωσή τους την οικονομική από την υπόθεση αυτή. Γιατί πραγματικά, όπως είναι η κ. Πισπιρίγκου στην υπόθεση αυτή μπορεί αύριο να είναι ο αδερφός σας, η μητέρα σας, ο συγγενής σας. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να υπάρχει αντικειμενικότητα και όλοι να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mήνυμα υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η φωτογραφία της ημέρας από το Forecast Weather Greece
34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις, 11 εναέρια κα 82 πυροσβέστες
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών
Ο ΟΣΕΘ ανακοίνωσε τον νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό - Νέες γραμμές και τροποποιήσεις υφιστάμενων δρομολογίων
Το Σάββατο αναμένεται η μεγαλύτερη κίνηση, με 25 δρομολόγια και 31.392 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά
11 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Πέρσι πάνω από 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 2,6 εκατομμύρια επισκέψεις στα ελληνικά νησιά
Δημοσιογράφοι κορυφαίων διεθνών μέσων ανακαλύπτουν τη μαγεία του ελληνικού νησιού
Οι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Ζητά εντατικοποίηση των μέτρων - Αναμένεται κορύφωση της διασποράς
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις Σαμαρά, Σπίρτζη και Κεσσέ
Ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο - Παράδοση μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Στο Α' Νεκροταφείο ο Αντώνης Σαμαράς, η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού και ο γιος τους
Αυτοψία Νίκου Ταχιάου στους 5 νέους σταθμούς - Στόχος η εμπορική λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα
Μπαράζ αυθαιρεσιών σε νησιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.