Ελλαδα

Νέα διακοπή στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» υποστηρίζει ο Α. Κούγιας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
© Giannis Dimitropoulos / SOOC

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα διακοπή στη δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας - Η νέα δήλωση Α. Κούγια

Νέα διακοπή της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η υπόθεση θα εξεταστεί και πάλι στις 31 Ιανουαρίου 2023 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη διεκόπη καθώς η 34χρονη μητέρα απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια για τη δικογραφία που αφορά στο θάνατο και των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» υποστηρίζει ο Αλέξης Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου τη «μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» σε νέες του δηλώσεις έξω από το δικαστήριο όπου απολογείται η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας. 

«Το τονίζω για άλλη μία φορά για να το κλείσω το θέμα. Όσες επιθέσεις και να γίνονται εναντίον μου δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορούμενη. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα, εμφανίζονται –και ειδικά δημοσιογράφοι που δεν έχουν δημοσιογραφικό αυτοσεβασμό, γιατί ο δημοσιογράφος είναι ιερό πρόσωπο, όπως και ο δικηγόρος γιατί ενημερώνει τον κόσμο–, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να προσέχουν αυτά που λένε, γιατί όταν αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορούμενης» ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας. 

«Είναι μια εμβληματική δίκη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι βέβαιος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Είμαι βέβαιος ότι οι ένορκοι που θα κληθούν πραγματικά θα κάνουν το καθήκον τους. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα» πρόσθεσε ο ποινικολόγος-συνήγορος της 34χρονης κατηγορούμενης και συνέχισε: 

«Κάποιοι λένε ότι τα 20 χρόνια πρέπει να γίνουν ισόβια, ας περάσουν μια μέρα στις φυλακές για να αντιληφθούν τι είναι να είσαι φυλακισμένος. Και έχουμε τις αυστηρότερες φυλακές, τους αυστηρότερους ποινικούς νόμους και τις πραγματικά εντυπωσιακές ποινές». Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στους δημοσιογράφους, έδωσε συγχαρητήρια για την κάλυψη της πολύκροτης υπόθεσης και δεν δίστασε να προσθέσει: «Εκτός κάποιων εξαιρέσεων που έχουν εξαρτήσει την ύπαρξή τους τη δημοσιογραφική και την επιβίωσή τους την οικονομική από την υπόθεση αυτή. Γιατί πραγματικά, όπως είναι η κ. Πισπιρίγκου στην υπόθεση αυτή μπορεί αύριο να είναι ο αδερφός σας, η μητέρα σας, ο συγγενής σας. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να υπάρχει αντικειμενικότητα και όλοι να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpp4xqfdmqtl)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ