Πολιτικη & Οικονομια

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατό του

Θα ταφεί ως απλός ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ανακοίνωση της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για τον θάνατό του - Ποια τα νεότερα για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.
Σε επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προχώρησε η οικογένειά του © Menelaos Myrillas / SOOC

Η ανακοίνωση της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για τον θάνατό του - Ποια τα νεότερα για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Σε επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προχώρησε η οικογένειά του.

Η ανακοίνωση είναι σύντομη, αναφέροντας ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

«Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων»

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, ως απλός ιδιώτης. Η απόφαση ελήφθη σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι ο τέως βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. Επιπλέον, η εκκλησία όπου θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία θα οριστεί σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, ενώ στην κηδεία την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. 

Ακόμη, αποφασίστηκε ότι θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει στη δήλωσή του:

«Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Από τραύματα, τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

» Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974. Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής. Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ