Ελλαδα

Ο θάνατος της 21χρονης Έμμας έφερε νέο «κύμα» δωρητών οργάνων

1.000 εγγραφές μέσα σε 4 ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21χρονη Έμμα
© Facebook

Θάνατος 21χρονης Έμμας στη Θεσσαλονίκη: Το παράδειγμά της και η αύξηση εγγραφών νέων δωρητών οργάνων

Η 21χρονη Έμμα λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει γνωστή στην οικογένειά της την πρόθεσή της -αν κάτι της συνέβαινε- να γίνει δωρήτρια οργάνων. Με τον θάνατό της, οι γονείς της έδωσαν την έγκρισή τους προκειμένου μέσα από τον θάνατο του παιδιού τους να δοθεί ζωή σε πέντε άτομα διαφόρων ηλικιών που ανέμεναν στην ουρά για να βρεθεί κάποιο συμβατό μόσχευμα. 

Σύμφωνα με το Mega, το διάστημα 23 έως 26 Νοεμβρίου παρατηρήθηκε αυξημένη κινητικότητα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, με τους πολίτες να αναζητούν πληροφορίες για τη δωρεά οργάνων και τη μεταμόσχευση. Μάλιστα, για αυτό το διάστημα οι εγγραφές νέων δωρητών οργάνων έφτασαν τις 1.000 και παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης 6%, ενώ εκτιμάται πως μέχρι το καλοκαίρι θα συνεχιστεί η αυξητική τάση των εγγραφών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-covjiwwy2me1)

Σε πέντε πρόσωπα τα όργανα της 21χρονης Έμμας

Σε κοριτσάκι 10 ετών, που έχασε την όρασή του σε ηλικία 2,5 ετών, μεταμοσχεύθηκε ο ένας από τους κερατοειδείς της 21χρονης φοιτήτριας από την Κρήτη, που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος την παρέσυρε την ώρα που διέσχιζε την Εγνατία Οδό. Μετά την απόφαση της οικογένειάς της να δωρίσει τα όργανά της και αφού μεταμοσχεύθηκαν η καρδιά, το ήπαρ και οι νεφροί της, μεταμοσχεύθηκε ο ένας κερατοειδής της, με επέμβαση που έγινε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ ο άλλος αξιολογείται στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του ΑΧΕΠΑ.

Διαβάστε ακόμη »»» Για την Έμμα, το χρυσό κορίτσι που χαρίζει ζωή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ