Ελλαδα

Σε 55χρονη γυναίκα μεταμοσχεύτηκε ο ένας νεφρός της 21χρονης Έμμας

«Δώρα ζωής» από τη φοιτήτρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 21χρονη Έμμα
© Facebook

Θεσσαλονίκη - Δωρεά οργάνων της 21χρονης Έμμας: Η μεταμόσχευση των νεφρών της σε 55χρονη

Σε μία 55χρονη γυναίκα λειτουργεί πλέον ο ένας νεφρός της 21χρονης φοιτήτριας από την Κρήτη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα. Οι γονείς της έκαναν πράξη την επιθυμία της και δώρισαν τα όργανα της κόρης τους

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρωί της Τετάρτης (30/11) ο ένας από τους νεφρούς της 21χρονης μεταμοσχεύτηκε σε μια γυναίκα ηλικίας 55 ετών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η λήπτρια ήταν για καιρό στη σχετική λίστα των μεταμοσχεύσεων, όπως συνέβη και με τον 64χρονο που έλαβε το ήπαρ της άτυχης Εμμανουέλας και οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου». Οι γιατροί που έκαναν τη μεταμόσχευση του νεφρού είπαν ότι η διαδικασία εξελίχθηκε καλά.

Ο δεύτερος νεφρός της φοιτήτριας αναμένεται να μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο νοσοκομείο «Λαϊκό» της Αθήνας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cophovnxfsft)

Σε 40χρονη μητέρα χτυπά η καρδιά της 21χρονης Έμμας

Ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης, μάλιστα, η καρδιά της κοπέλας «χτυπάει» στον οργανισμό μιας νέας γυναίκας, ηλικίας περίπου 40 ετών, και μητέρας ενός παιδιού με την επέμβαση να πραγματοποιείται επιτυχώς στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο». Ο καρδιοχειρουργός Θεμιστοκλής Χαμογεωργάκης έδωσε λεπτομέρειες για τη γυναίκα που έλαβε το μόσχευμα, «μια νέα γυναίκα γύρω στα 40. Είχε καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, υποστηριζόταν με δυο μηχανήματα και έπρεπε να μεταμοσχευθεί. Έγινε η επέμβαση, τεχνικά πήγε άρτια. Έχει μια δυσπραγία η δεξιά κοιλία και υποστηρίζεται με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας. Ευελπιστώ πως σε 2-3 μέρες θα μπορεί να βγει, είμαι αισιόδοξος».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-copeihrrw6ft)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ