Ελλαδα

Πατέρας 21χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Όσα περισσότερα όργανα του παιδιού μου δοθούν, τόσο πιο χαρούμενο θα με κάνει»

Προφυλακιστέος ο 26χρονος οδηγός - Οι ισχυρισμοί του στον ανακριτή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 21χρονη Εμανουέλα στη Θεσσαλονίκη που παρασύρθηκε από τον 26χρονο οδηγό
Η 21χρονη Εμανουέλα στη Θεσσαλονίκη που παρασύρθηκε από τον 26χρονο οδηγό © Facebook | makthes

Παράσυρση 21χρονης στη Θεσσαλονίκη από 26χρονο οδηγό - Η δωρεά οργάνων της φοιτήτριας - Το συγκινητικό μήνυμα από τον πατέρα της Εμανουέλας

Συγκινεί στη Θεσσαλονίκη ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας που πέθανε μετά την παράσυρσή της από αυτοκίνητο. Η Εμανουέλα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου -παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών- άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή (27/11).

Η οικογένεια της 21χρονης φοιτήτριας αποφάσισε να χαρίσει ζωή, δωρίζοντας τα όργανα της κόρης τους.

Η 21χρονη στη Θεσσαλονίκη παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος Αλβανός, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο οδηγός χτύπησε δύο φορές την Εμανουέλα πριν την εγκαταλείψει αιμόφυρτη στο οδόστρωμα.

Σε δηλώσεις του στο iefimerida ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη τόνισε: «Mέσα από κάποιες συζητήσεις που είχαμε κάνει, είχαμε καταλάβει ότι ήταν μία απόφαση του παιδιού μας αυτό».

Και πρόσθεσε: «Η εικόνα που έχουμε σχηματίσει και εγώ και η οικογένειά της και η μαμά της είναι ότι το παιδί μας θα ήθελε αυτό το πράγμα. Εφόσον το παιδί μας θα το ήθελε και δίνει και μία ανακούφιση σε εμάς αυτή η επιλογή, αλλά και ζωή σε κάποιους άλλους, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει».

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 21χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο | 27/11/2022 | ΕΡΤ

Παράσυρση 21χρονης στη Θεσσαλονίκη - Το συγκινητικό μήνυμα από τον πατέρα της φοιτήτριας

Ο πατέρας της Εμανουέλας μίλησε και στον ANT1 για τον θάνατο της κόρης του στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δύο πράγματα που τον ανακουφίζουν.

«Το ένα είναι αυτό και το άλλο είναι η αγάπη που έχει εισπράξει το παιδί μου…ένα καταπληκτικό παιδί, έτσι όπως σας το λέω, και δεν το λέω εγώ επειδή είμαι ο μπαμπάς του, όλος ο κόσμος το λέει» είπε.

Και συμπλήρωσε: « Όσα περισσότερα όργανα του παιδιού μου δοθούν τόσο πιο χαρούμενο θα με κάνει».

Η σορός της 21χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε στην Κρήτη για την κηδεία.

Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζεται ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε την φοιτήτρια | 24/11/2022 | ΕΡΤ

Προφυλακιστέος ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη στη Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο 26χρονος Αλβανός οδηγός οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως δεν έτρεχε, αιτιολογώντας τη φυγή του λόγω φόβου επειδή δεν είχε τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε, επίσης, πως αν η 21χρονη δεν «είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία, σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση, τίποτα δεν θα είχε συμβεί». Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τον ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ζήτησε την προφυλάκιση του 26χρονου.

Σημειώνεται ότι η 19χρονη που βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο που παρέσυρε την 21χρονη Εμανουέλα στη Θεσσαλονίκη, αφέθηκε ελεύθερη. Της επιβλήθηκε, όμως, ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

«Του ζήτησα να κατέβω από το αυτοκίνητο και να γυρίσουμε πίσω. Εκείνος μου έπιασε το χέρι και μου είπε μην ανησυχείς θα το τακτοποιήσω εγώ» φέρεται να ισχυρίστηκε για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά την παράσυρση της 21χρονης από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος Αλβανός.

Η οικογένεια της 21χρονης φοιτήτριας έχει βυθιστεί στο πένθος για τον άδικο χαμό του παιδιού τους. «Θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω» είπε στο σπαρακτικό αντίο της η μητέρα της 21χρονης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ