Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Σπαρακτικό αντίο από τη μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας: «Θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω»

Η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας μιλά για την απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανά της

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συγκλονίζουν τα μηνύματα της μητέρα της 21χρονης Εμμανουέλας, που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη, από οδηγό που την παρέσυρε και στη συνέχεια την εγκατέλειψε.
Υπέκυψε στα τραύματά της η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε από οδηγό στη Θεσσαλονίκη - Συγκλονίζουν τα μηνύματα της μητέρας της © screen shot

Συγκλονίζουν τα μηνύματα της μητέρα της 21χρονης Εμμανουέλας, που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη, από οδηγό που την παρέσυρε και στη συνέχεια την εγκατέλειψε.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι στη Θεσσαλονίκη, μετά το τροχαίο με εγκατάλειψη στην Καμάρα. Η 21χρονη φοιτήτρια, την οποία χτύπησε και στη συνέχεια εγκατέλειψε ο ασυνείδητος 26χρονος, υπέκυψε στα τραύματά της.

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας μιλά για την απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανα της κοπέλας και ραγίζει καρδιές.

Η κόρη της έχασε τη μεγάλη μάχη και το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή, σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Υπέκυψε στα τραύματα που της προκάλεσε το τροχαίο με εγκατάλειψη στην Καμάρα, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

H κοπέλα χαροπάλευε διασωληνωμένη, μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις που έκανε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με τους γιατρούς να έχουν ενημερώσει από την πρώτη στιγμή, για τις λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-con1lfpnovah)

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν» ήταν τα λιγοστά λόγια που κατάφερε να πει η μητέρα της 21χρονης στην τοπική ιστοσελίδα ThessToday.gr.

«Ένας 26χρονος σκότωσε το παιδί μου και το έκανε άγγελο στον ουρανό» δήλωσε από την πλευρά του ο πατέρας της άτυχης κοπέλας.

Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα της φοιτήτριας προχώρησε σε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook.

«Είμαστε όνειρο σκιάς, η μια σκιά ονείρου; μέσα στα μαύρα μάθια τζη, η ομορφιά του απείρου… Καλό ταξίδι ψυχούλα μου, στα πέρατα του σύμπαντος…»

«Δε σου λέω αντίο αγάπη μου, αλλά στο επανιδείν! Σε αγαπώ ως τον ουρανό και πίσω και θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω».

Η κηδεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα Χανιά, όπου συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν την νεαρή φοιτήτρια, η οποία έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-colye5k9hhc1)

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο - Τι υποστηρίζει ο οδηγός

Ο αλβανικής καταγωγής οδηγός κατηγορείται - σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας - για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Όπως διαπιστώθηκε, δεν διαθέτει άδεια παραμονής και γι αυτό αποφασίστηκε να κρατηθεί, ενώ αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον ανακριτή εφόσον το κρίνει αναγκαίο. Την ίδια ώρα, η 19χρονη πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και κρατείται μέχρι να απολογηθεί.

Ο ίδιος δήλωσε στην απολογία του ότι «είμαι συντετριμμένος και προέχει η κατάσταση της υγείας του θύματος», ενώ προσπαθώντας να δικαιολογηθεί ανέφερε ότι «σε σχέση με την υπαιτιότητα του ατυχήματος, θέλω να πω ότι, αν δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών, τίποτα δυσάρεστο δε θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση πεζών». Επιπλέον, τόνισε ότι «έφυγα από το σημείο καθώς φοβήθηκα επειδή δεν έχω άδεια παραμονής στην Ελλάδα».

Ο δικηγόρος του 26χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, τόνισε ότι ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοβούλως ενώπιον των Αρχών, έδωσε μια πλήρη απολογία, χωρίς να ζητήσει να λάβει γνώση του προανακριτικού υλικού καθώς είχε και έχει μια ειλικρινή θέση. Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο 26χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο σε φυσιολογικές συνθήκες και ταχύτητα.

«Η ατυχής νέα, επέλεξε να διέλθει από ένα σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση πεζών, ενώ αυτή υπάρχει σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο. Πετάχτηκε με ταχύτητα στο οδόστρωμα η πεζή. Επιχείρησε να φρενάρει, να κάνει ελιγμό για να την αποφύγει και έπραξε αυτά που θα έπραττε ο καθένας μας».

Σχετικά με το αν ο 26χρονος έκανε όπισθεν μετά την παράσυρση και πάτησε ξανά την άτυχη φοιτήτρια όσο βρίσκονταν στο έδαφος, κάτι που δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στους δημοσιογράφους, ο κ. Σπυράτος ανέφερε ότι «αφού το όχημα εξέκλινε της πορείας του για να αποφύγει τη σύγκρουση με την πεζή, χτύπησε με το οπίσθιο τμήμα του σε σταθμευμένο όχημα. Κατά την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι το όχημα κατέληξε σε σταθμευμένο όχημα».

Ο λόγος που ο 26χρονος εγκατέλειψε αιμόφυρτη την φοιτήτρια και έφυγε από το σημείο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι ότι στερούνταν νόμιμη άδεια διαμονής στη χώρα και ότι με δεδομένο αυτό θα προχωρούσε η διαδικασία της κράτησης, όπως έγινε.

«Πρόκειται για μία διοικητική διαδικασία, καθώς στερείται νόμιμης άδειας στη χώρα, καθώς δεν έχει άδεια διαμονής σε ισχύ. Πέραν τούτου, ήταν και σε μία κατάσταση φόρτισης με όλο αυτό που έγινε που συνδυαστικά οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό ήταν λάθος του και το αποκατέστησε σήμερα με την εμφάνισή του», τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ