Ελλαδα

Προφυλακιστέος ο 26χρονος οδηγός για την παράσυρση της 21χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθερη υπό όρους η 19χρονη συνοδηγός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 26χρονος οδηγός αυτοκινήτου
© grtimes.gr

Θεσσαλονίκη - Παράσυρση 21χρονης: Προφυλακιστέος ο οδηγός - Ελεύθερη η συνοδηγός του αυτοκινήτου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε με το αυτοκίνητο την 21χρονη φοιτήτρια στην οδό Εγνατία στο ύψος της Καμάρας, με αποτέλεσμα η ίδια να καταλήξει λίγες ημέρες μετά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Η 19χρονη συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Δεν είναι ώρα για εξηγήσεις», κατέθεσε ο 26χρονος οδηγός στον ανακριτή για τον θάνατο της φοιτήτριας

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε σήμερα (28/11) ο 26χρονος οδηγός και 19χρονη συνοδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο παρέσυραν και σκότωσαν τη νεαρή φοιτήτρια Κτηνιατρικής. Η 21χρονη πέθανε το πρωί της Κυριακής (27/11) και οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο συλληφθέντες αφορούν πια τον θάνατο της φοιτήτριας.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο 26χρονος ανέφερε στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της σημερινής απολογίας του πως «δεν είναι ώρα, να δώσω εξηγήσεις. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια» και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Από την πλευρά της η 19χρονη συνεπιβάτιδά του επεσήμανε στην απολογία της πως η ίδια έλεγε στον 26χρονο να σταματήσει το όχημα για να κατέβει, και αυτός της χάιδευε το χέρι προσπαθώντας να την καθησυχάσει και της έλεγε να μην ανησυχεί.

Θεσσαλονίκη: Οι κατηγορίες στον 26χρονο και την 19χρονη για τη θανατηφόρα παράσυρση

Ο 26χρονος οδηγός, στην αρχική του κατάθεση στην αστυνομία υποστήριξε πώς δεν έτρεχε, αιτιολογώντας τη φυγή του, επειδή φοβήθηκε διότι δεν είχε νόμιμα έγραφα παραμονής στη χώρα. Πρόσθεσε πως αν η 21χρονη δεν «είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση τίποτα δεν είχε συμβεί».

Σε βάρος του 26χρονου, ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη. Για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνοδηγός, που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. Συγκεκριμένα, ο 26χρονος οδηγός κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, για εγκατάλειψη θύματος και οδήγηση χωρίς τη σχετική άδεια. Η 19χρονη αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και της συνέργειας σε εγκατάλειψη θύματος, αλλά και ψυχική συνδρομή στις δύο παραπάνω πράξεις.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 26χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ