Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Tραυματισμένο τσακάλι «τρύπωσε» μέσα σε βιβλιοπωλείο

Άγνωστο πως βρέθηκε εκεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Μικρό τραυματισμένο τσακάλι «τρύπωσε» μέσα σε βιβλιοπωλείο
Tσακάλι © Pixabay

Μέσα από ένα βιβλιοπωλείo, κλήθηκαν να παραλάβουν σήμερα ένα τραυματισμένο τσακάλι, μέλη της οργάνωσης Δράση για την Άγρια Ζωή.

Mέσα από ένα βιβλιοπωλείο όπου βρέθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες, κλήθηκαν να παραλάβουν σήμερα ένα τραυματισμένο τσακάλι, μέλη της οργάνωσης Δράση για την Άγρια Ζωή! Υπάλληλοι του βιβλιοπωλείου που βρίσκεται στην περιοχή της Μαρτίου, ενημέρωσαν τους αρμόδιους που έσπευσαν στο σημείο για να μεταφέρουν το άγριο ζώο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης της οργάνωσης, στη Σίνδο.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σταύρος Καλπάκης από τη Δράση για την Αγρια Ζωή, «κανείς δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε το άγριο ζώο μέσα σε κατοικημένη περιοχή».

«Τα τραύματά του δεν φαίνονται σοβαρά, είναι χτυπημένο μόνο στο πόδι αλλά μπορεί να σταθεί. Αύριο θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασής του γιατί θα το βγάλουμε ακτινογραφίες ενώ περιμένουμε από ειδικούς να αποφανθούν αν πρόκειται σίγουρα για τσακάλι» ξεκαθάρισε ο κ. Καλπάκης.

Οι άνθρωποι του καταστήματος έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν το τετράποδο ζώο να εισέρχεται στο χώρο με την υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου μιλώντας στο GRTimes να αναφέρει πως «ήταν περίεργο και σοκαριστικό το γεγονός αλλά σίγουρα δεν φοβηθήκαμε. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι ήταν, αλλά κάποιος σκύλος που ήθελε να κρυφτεί μέσα σε μία αποθήκη όντας τραυματισμένος».

«Στην συνέχεια προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους για να το βγάλουμε και τελικά επικοινωνήσαμε με την κτηνιατρική υπηρεσία του δήμου η οποία ήρθε, το απεγκλώβισε και το παρέλαβε. Μάλιστα τους φάνηκε και αυτούς περίεργο αφού δεν βλέπεις συχνά τέτοιου είδους ζώα στο κέντρο της πόλης» τόνισε η υπεύθυνη του καταστήματος.

Το μικρό τσακάλι το παρέλαβε το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων «Δράση για την Άγρια Ζωή», με το μέλος της δράσης, Γιώργος Γιανλλάρης να τονίζει στο GRTimes πως «το τετράποδο είναι αρσενικό, φανερά αδυνατισμένο με ήπια νευρολογικά προβλήματα. Μάλιστα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, με ένα τραύμα στο πόδι και αυτή τη στιγμή παρακολουθείται στην εντατική. Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για την εξέλιξη της υγείας του και αν έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

Μάλιστα για το πως πιθανολογείται ένα τσακάλι να βρέθηκε σε ένα τόσο κεντρικό σημείο, υποστήριξε πως αυτό «εξετάζεται και σίγουρα πρόκειται για ένα περίεργο γεγονός που δεν συναντάμε συχνά αν και η δασική περιοχή είναι κοντά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ