Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: Απολογείται σήμερα ο 12ος κατηγορούμενος

Εντοπίστηκε το μαχαίρι τύπου καραμπίτ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση
Ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού © EUROKINISSI

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Σήμερα απολογείται ο 12ος κατηγορούμενος - Εξελίξεις στην υπόθεση.

Απολογείται σήμερα Πέμπτη (17/2) ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και τον τραυματισμό δύο φίλων του στη Χαριλάου την 1η Φεβρουαρίου 2022. Ο 22χρονος θα βρεθεί ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας. 

Ο 22χρονος φέρεται να είναι ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που εμπλέκεται στο φονικό επεισόδιο. Ο κατηγορούμενος παραδόθηκε την περασμένη Δευτέρα (14/2) στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και έκτοτε παραμένει υπό κράτηση. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται την ουσιαστική συμμετοχή του στο άγριο έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι δεν εγκατέλειψε το όχημα και πως δεν γνώριζε ούτε για τον οπλισμό που μετέφεραν οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, ούτε για την επικείμενη επίθεση.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και για οπλοκατοχή, επειδή στο αυτοκίνητό του είχε βρεθεί ένας σουγιάς. Γι' αυτό τον λόγο αναμένεται να δικαστεί επίσης, σήμερα, με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Εντοπίστηκε το μαχαίρι του εγκλήματος

Το απόγευμα της Τετάρτης (16/2) εντοπίστηκε το μαχαίρι τύπου καραμπίτ με το οποίο φέρεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα ο 19χρονος Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr το μαχαίρι εντοπίστηκε κοντά σε γέφυρα στην περιοχή των κοιμητηρίων Θέρμης. Το σημείο είχε υποδείξει κατά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια ο 21χρονος. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι με το συγκεκριμένο μαχαίρι ο 25χρονος επονομαζόμενος «Αθηναίος» τραυμάτισε τον Άλκη.

Το μαχαίρι έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια Βορείου Ελλάδος προκειμένου να εξεταστεί αν είναι το όπλο, το οποίο προκάλεσε θανάσιμα τραύματα στον 19χρονο.

Αύριο, Παρασκευή (18/2) αναμένεται οι τραυματίες από τη δολοφονική επίθεση να κληθούν να αναγνωρίσουν τους δράστες ανάμεσα στους 11 κατηγορούμενους που βρίσκονται υπό κράτηση.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, καθόρισε ως κλειδί της υπόθεσης την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA για όλους τους εμπλεκόμενους.

«Είμαι ευχαριστημένος από το έργο που γίνεται. Και από την ανακρίτρια και από την Αστυνομία», είπε ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε ότι «η ανακρίτρια διέταξε την εξέταση DNA, για όλους τους εμπλεκόμενους, περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα και σε συνδυασμό με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, από την οποία θα προκύψουν οι συνομιλίες πριν από το έγκλημα, θα μπορούν να πληροφορηθούν οι δικαστικές αρχές για τα ακριβή στοιχεία του εγκλήματος».

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Παρέμβαση Αρείου Πάγου - Τι ζητά ο εισαγγελέας

Την κατά προτεραιότητα έρευνα της υπόθεσης για τη δολοφονία του Άλκη, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, στη Θεσσαλονίκη, ζητεί, με νέα παρέμβασή του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Σε παραγγελία του προς την 7η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση, ο κ. Πλιώτας επικαλείται την «εξαιρετική σοβαρότητα» της υπόθεσης η οποία εντάσσεται «σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας», καταλήγοντας πως είναι αναγκαία η ταχεία δικαστική εκκαθάρισή της. Ωστόσο, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διευκρινίζει ότι «αυτονοήτως» δεν πρέπει να χαθεί, στην προσπάθεια αυτή, ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων». Συγκεκριμένα, στην παραγγελία του κ. Πλιώτα αναφέρεται:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της ποινικής υπόθεσης ανθρωποκτονίας από κοινού, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συρροή και λοιπές αξιόποινες πράξεις, υπόθεσης που κυριαρχείται από την τραγική συνέπεια του οδυνηρού θανάτου του 19χρονου φοιτητή Αλκιβιάδη Καμπανού, η σε βάρος του οποίου, εντασσόμενη σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας, εγκληματική επιθετική συμπεριφορά, συνταράσσει την κοινωνία. Αξιολογώντας δε και τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει της με αριθμ. Φ22-283 από 3-2-2022 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία επακριβώς καθορίζονται και εξειδικεύονται οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, χωρίς, αυτονοήτως, από αυτήν (την κατ’ απόλυτη δηλαδή προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης) να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ