Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: Απολογείται σήμερα ο 23χρονος

Στη δικαιοσύνη και οι υπόλοιποι συλληφθέντες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 23χρονος δολοφόνος του Άλκη Καμπανού
O 23χρονος δολοφόνος του Άλκη Καμπανού © Eurokinissi

Σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο 23χρονος φερόμενος ως δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Απολογείται σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, ο Αυξέντιος Circau, ο 23χρονος που φέρεται να δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη Καμπανό στην περιοχή του Χαριλάου.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες έχει αλλάξει τη στάση του και παραδέχεται πως ήταν στο σημείο της δολοφονίας. Ωστόσο, ισχυρίζεται πως δεν συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ο 23χρονος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπανού
Ο 23χρονος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπανού © Eurokinissi

Οκτώ συλλήψεις έχει πραγματοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Δύο ακόμη συλλήψεις εμπλεκόμενων στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης την 1η Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο νέοι συλληφθέντες είναι Έλληνες, ο ένας γεννημένος το 1999 και ο άλλος το 2001.

«Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης», αναφέρει η νέα ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνολικά ο αριθμός των συλληφθέντων τις τελευταίες ώρες ανέρχεται σε οκτώ, ενώ έχουν εκδοθεί δέκα εντάλματα σύλληψης.

Ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη ένα 24ωρο μετά τη φονική επίθεση αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή. Εις βάρος του ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Το σημείο δολοφονίας του 19χρονου
Το σημείο δολοφονίας του 19χρονου © Eurokinissi

Αναζητούνται δύο ακόμα - Μπορεί να έχουν διαφύγει στην Αλβανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα δέκα εντάλματα που εκδόθηκαν είναι σε βάρος του 20χρονου που φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Στους 10 διωκόμενους, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, συγκαταλέγεται και ένας ακόμη Αλβανός που είχε κατηγορηθεί για την επίθεση τον Μάρτιο του 2019, πέρα από τον 20χρονο ο οποίος φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Εκφράζονται φόβοι ότι και ο συγκεκριμένος ύποπτος ενδέχεται να έχει διαφύγει στη γειτονική χώρα.

Τέσσερα χρόνια στον 23χρονο για τα ευρήματα στον σύνδεσμο 

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου, ο οποίος δικάστηκε, σήμερα, με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Στον συγκεκριμένο χώρο (που βρίσκεται σε ημιώροφο πολυκατοικίας και ήταν κλειδωμένος κατά την άφιξη της αστυνομίας) κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Επειδή στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν κλειδιά του συγκεκριμένου συνδέσμου, με τα οποία οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία εις βάρος του, εκτός απ' αυτή που αφορά το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο.

«Είχα κλειδιά, ήταν μια μέρα στον χώρο και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση στον χώρο, ούτε ποιοι έχουν κλειδιά», είπε ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, στην απολογία του, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τα ευρήματα.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: Λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η παραπάνω ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Στην Βέροια σήμερα η κηδεία
Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Στην Βέροια σήμερα η κηδεία © Eurokinissi

Το μαχαίρι «έδειξε» τον 23χρονο

 

Το αίμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τα αποτυπώματα του 23χρονου ανιχνεύθηκαν στο μαχαίρι της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη. Το κυρτό μαχαίρι που βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης, είναι το όπλο του εγκλήματος και σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρέθηκε αίμα του θύματος της δολοφονικής επίθεσης.

Αυτό το μαχαίρι θα «δείξει» όλη τη συμμορία γιατί πάνω του έχουν βρεθεί στοιχεία κι άλλων ατόμων, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πιάσει κι άλλοι αυτό το φονικό εργαλείο και αυτή την ώρα γίνεται έλεγχος αποτυπωμάτων στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Επίσης, σύμφωνα με τον Alpha, στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν κηλίδες αίματος του 19χρονου Άλκη Καμπανού και εκτιμάται ότι έσταξαν την ώρα που ο 23χρονος κάθισε στη θέση του οδηγού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ