Ελλαδα

Αιγαίο: Tουρκικές ακταιωροί παρενοχλούν ελληνικά σκάφη (βίντεο)

Κοντά σε Κω, Λέσβο και Χίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο
Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο © Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου/YouTube

Το βίντεο - ντοκουμέντο από το Αιγαίο όπου τουρκικές ακταιωροί παρενοχλούν ελληνικά σκάφη.

Στο Αιγαίο οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν τέλος. Σε νέο βίντεο-ντοκουμέντο φαίνονται οι τουρκικές ακταιωροί να παρενοχλούν ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο.

Τα βίντεο δόθηκαν από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι τουρκικές παρενοχλήσεις έγιναν κοντά στην Κω, τη Λέσβο και τη Χίο.

Video evidence of the Turkish authorities actions

Video evidence of the Turkish authorities actions

Μηταράκης για Αιγαίο: Η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζεται

Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη (17.02), ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, απάντησε σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου τα οποία έκαναν λόγο για επαναπροωθήσεις (pushbacks) μεταναστών και προσφύγων από τις ελληνικές αρχές προς την Τουρκία.

«Η τουρκική προπαγάνδα για την παράνομη μετανάστευση έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται συχνά ψευδείς ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και με πλήρη σεβασμό του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Προφανώς, οι εθνικές ανεξάρτητες αρχές διερευνούν όλους τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, αλλά όταν αυτές οι αρχές ζητούν περαιτέρω πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία από τους συντάκτες τέτοιων ρεπορτάζ, εκείνοι αρνούνται να τις παράσχουν» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Ελλείψει δράσης των τουρκικών αρχών, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή συνεχίζει να σώζει τις ζωές χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών στη θάλασσα κάθε χρόνο. Μεταξύ 2015 και 2021 η Ελληνική Ακτοφυλακή διέσωσε περισσότερους από 230.000 υπηκόους τρίτων χωρών που κινδύνευαν στη θάλασσα.

«Μόνο τα τελευταία επτά χρόνια, η Ελλάδα παρείχε ασφαλές λιμάνι για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, δηλαδή τάξη μεγέθους πάνω από το δέκα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού μας. Η Ελλάδα δεν είναι εναντίον της νόμιμης μετανάστευσης. Είμαστε εναντίον των λαθροδιακινητών και όλων εκείνων που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο είτε για οικονομικό όφελος είτε για πολιτικούς σκοπούς» κατέληξε ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας για την κατάσταση στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ