- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Υπερδεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού
Από σήμερα το πρωί έχουν κλειστεί πάνω από 11.500 ραντεβού πρώτης δόσης στους 60+
Υπερδεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό - Τις τελευταίες δύο μέρες, κλείστηκαν περισσότερα από 25.000 ραντεβού για α’ δόση.
Κατακόρυφη αύξηση των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 ετών παρατηρήθηκε δύο μέρες μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Ειδικότερα, τις τελευταίες δύο μέρες, κλείστηκαν περισσότερα από 25.000 ραντεβού για α’ δόση. Μάλιστα, σήμερα Πέμπτη (2/12), από το πρωί έχουν κλειστεί πάνω από 11.500 ραντεβού πρώτης δόσης στους 60+.
Σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, οι πολίτες άνω των 60 ετών που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, ανέρχεται σε 493.930 άτομα.
Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «είχαμε υπερδεκαπλασιασμό των ραντεβού από την ηλικιακή κατηγορία αυτή που σπεύδουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση».
Ο ίδιος εξήγησε εκ νέου την απόφαση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες μας ηλικίας 60 ετών και άνω «διότι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα υπήρξε χαμηλή ανταπόκριση στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης παρά το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας αυτοί είναι που κινδυνεύουν πολύ περισσότερο με βαριά νόσηση, με διασωλήνωση και δυστυχώς με απώλεια ζωής, γεγονός που ταυτόχρονα προκαλεί σημαντική πίεση στο Σύστημα Υγείας».
Πρόσθεσε ότι είχαν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια πειθούς, ενθάρρυνσης και διευκόλυνσης των συμπολιτών μας, προκειμένου να προσέλθουν σε εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν. Και επίσης πάρθηκε η απόφαση αυτή διότι η νέα μετάλλαξη, η μετάλλαξη Όμικρον, προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου
«Για μια σύγχρονη και δημοκρατική πόλη, η προάσπιση της ισότητας είναι δέσμευση», τόνισε ο Χάρης Δούκας
Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής
Διαγωνισμός το καλοκαίρι, ανάδοχος έως το τέλος του 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ήταν φοβισμένη και ταλαιπωρημένη
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.