- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσακρής: Οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολίαστεί με δύο δόσεις.
«Νομίζω πως πρέπει να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση πριν μας προλάβουν τα γεγονότα», απάντησε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, σε ερώτηση για το αν πρέπει να χορηγηθεί η τρίτη εμβολιαστική δόση σε όλο τον πληθυσμό.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολίαστεί με δύο δόσεις.
Επιπλέον, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και αυτό ισχύει για κάθε τομέα, όπως για αυτόν της οικονομίας ή της εκπαίδευσης. «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι. Βέβαια και αν εμβολιαστούμε , πάλι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε οπότε δεν ξεμπερδεύουμε άμεσα με τον ιό», επεσήμανε. Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, «οδοδείκτη» για την χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελέσει το Ισραήλ όπου ήδη 3 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν την αναμνηστική δόση.
Άνοιγμα σχολείων: Ο κίνδυνος διασποράς σε μικρές ηλικίες
Σχετικά με την ανησυχία που επικρατεί για τον κίνδυνο διασποράς του ιού σε μικρές ηλικίες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσακρής ανέφερε πως σε αυτή τη φάση της πανδημίας τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο έυκολα τον ιό, ενώ όπως είπε πάρχουν και μικρές πιθανότητες σοβαρής λοίμωξης.
«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τον κόβιντ μακράς διάρκειας και τις μακροχρόνιες συνέπειες που μπορεί να έχει για τα παιδιά που θα νοσήσουν», πρόσθεσε
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε το timelapse βίντεο
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Καλύτερη η εικόνα - Σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα
Τα ευρήματα που εντόπισαν οι πραγματογνώμονες
Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Αμετάβλητο το θερμό σκηνικό - Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά
Έχουν την τιμητική τους και περιμένουν τις ευχές μας...
Σε εξέλιξη η έρευνα για το ατύχημα
Οι ουρές αρνητών στην Κοζάνη, η παραπληροφόρηση και τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας
Επιταχύνονται οι διαδικασίες καταγραφής ζημιών από την Περιφέρεια Κρήτης και τους γεωτεχνικούς
Περισυλλογή από πλοίο υπό βρετανική σημαία και μεταφορά στο λιμάνι της Καλαμάτας
Η καταγγελία στην Αστυνομία και το μακάβριο εύρημα στο υπόγειο
Τα στοιχεία σοκ για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή
Ποια είναι η τελευταία εικόνα από το πύρινο μέτωπο
Ποιο άτομο έχει μπει στο κάδρο των ερευνών
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.