- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τσακρής: Οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολίαστεί με δύο δόσεις.
«Νομίζω πως πρέπει να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση πριν μας προλάβουν τα γεγονότα», απάντησε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, σε ερώτηση για το αν πρέπει να χορηγηθεί η τρίτη εμβολιαστική δόση σε όλο τον πληθυσμό.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολίαστεί με δύο δόσεις.
Επιπλέον, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και αυτό ισχύει για κάθε τομέα, όπως για αυτόν της οικονομίας ή της εκπαίδευσης. «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι. Βέβαια και αν εμβολιαστούμε , πάλι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε οπότε δεν ξεμπερδεύουμε άμεσα με τον ιό», επεσήμανε. Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, «οδοδείκτη» για την χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελέσει το Ισραήλ όπου ήδη 3 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν την αναμνηστική δόση.
Άνοιγμα σχολείων: Ο κίνδυνος διασποράς σε μικρές ηλικίες
Σχετικά με την ανησυχία που επικρατεί για τον κίνδυνο διασποράς του ιού σε μικρές ηλικίες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσακρής ανέφερε πως σε αυτή τη φάση της πανδημίας τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο έυκολα τον ιό, ενώ όπως είπε πάρχουν και μικρές πιθανότητες σοβαρής λοίμωξης.
«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τον κόβιντ μακράς διάρκειας και τις μακροχρόνιες συνέπειες που μπορεί να έχει για τα παιδιά που θα νοσήσουν», πρόσθεσε
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.