- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κεραμέως: Θα έτρεχα να εμβολιάσω τα παιδιά μου
Δυο παράγοντες που διαφοροποιούν την φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή
Νίκη Κεραμέως: «Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω».
Στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν τα σχολεία τον εντοπισμό κρούσματος σε μαθητές καθώς και στην ανάγκη να εμβολιαστούν άμεσα τα παιδιά, εστίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως αποκάλυψε η υπουργός, με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα άν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.
Σχετικά με την ανησυχία των γονέων για την αλλαγή αυτή στο πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχουν δυο παράγοντες που διαφοροποιούν την φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή:
«Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδόμενα και είναι το πρώτο στοιχείο, ενώ το 2ο είναι το αυξημένο testing».
Συγκεκριμένα, η κα Κεραμέως τόνισε ότι αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό, οι συμμαθητές του στο τμήμα θα κάνουν 7 τεστ μέσα στην εβδομάδα. «Ακολουθούμε την διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς.», πρόσθεσε η κα Κεραμέως.
Σε ερώτηση για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα, η Υπουργός σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες.
Κεραμέως: Θα έτρεχα να εμβολιάσω τα παιδιά μου
Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ υπογράμμισε ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο θα τα εμβολίαζε άμεσα: «Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα στον τομέα της παιδείας, η δια ζώσης λειτουργεία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων. «Στόχος μας είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και η παροχή εκπαίδευσης. Οφείλουμε σαν πολιτεία να προσφέρουμε και τα δύο».
Τα εμβολιαστικά κέντρα στα σχολεία
Αναφορικά με το ζήτημα εγκατάστασης εμβολιαστικών κέντρων στα σχολεία όπως προανήγγειλε ότι θα συμβεί στα πανεπιστήμια, η Υπουργός διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση ωστόσο είναι περίπλοκο καθώς για τον εμβολιασμό των μαθητών χρειάζεται γονική συναίνεση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.