- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αντιδήμαρχος Μυκόνου:Τα μέτρα καταστρέφουν ολοσχερώς τον τουρισμό
«Ανησυχητική τοπική έξαρση τα τελευταία 24ωρα», σημειώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς
Μύκονος: Τα έκτακτα μέτρα που επιβάλλονται στο νησί - Οι αντιδράσεις της τοπικής αρχής και το tweet του Αλέξη Τσίπρα.
Αιφνιδιασμένος από την απόφαση να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού στη Μύκονο δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του νησιού, Αλέξανδρος Κουκάς, σχολιάζοντας τις σημερινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.
«Δεν το περιμέναμε» είπε σχετικά, προσθέτοντας ότι το νησί φιλοξενεί 20.000 άτομα. «Δεν το περιμέναμε. Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό ολοσχερώς», δήλωσε ο κ. Κούκας στην εκπομπή «Επτά» σύμφωνα με το ertnews.gr, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή το νησί φιλοξενεί περίπου 20.000 άτομα. Ο αντιδήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα του οι απαγορεύσεις που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο (17/7) να μην πάρουν παράταση για διάστημα πέραν της 26ης Ιουλίου.
«Η Μύκονος είναι στους πρωτεργάτες του εμβολιασμού», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Μίνι lockdown στη Μύκονο: Τα μέτρα που επιβάλλονται από σήμερα
Νέα έκτακτα μέτρα για τη Μύκονο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Από σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, θα υπάρχει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα απαγορεύεται η μουσική σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Στην ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός κάνει λόγο για «ανησυχητική τοπική έξαρση τα τελευταία 24ωρα».
Η ανακοίνωση Χαρδαλιά για τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται στη Μύκονο
«Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.
» Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης. Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
» Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της».
Τσίπρας: Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας
«Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, σχολιάζοντας ότι «στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας».
«Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών», υπογραμμίζει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.