Πελώνη: Οι ανεμβολίαστοι θα υφίστανται πιο πολλούς περιορισμούς
«Οι μη εμβολιασμένοι μπορούν να γίνουν και αναμεταδότες»
Την πρόθεση της κυβέρνησης να υφίστανται περισσότερους περιορισμούς οι ανεμβολίαστοι δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της.
«Τα στοιχεία απ' όλο τον κόσμο -και από τη χώρα μας- είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολιασμών, υπέρ της προστασίας από βαριά νόσηση ή εισαγωγή σε Μ.Ε.Θ., υπέρ της αποτελεσματικότητάς τους στη μείωση της διασποράς του ιού» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και πρόσθεσε «οι ανεμβολίαστοι μπορούν να γίνουν και αναμεταδότες. 'Αρα ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο θέμα προστασίας της δικής τους ζωής, είναι και θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας, θέμα κοινωνικής ευθύνης».
Επισήμανε ότι πρέπει να πείσουμε και τους πλέον δύσπιστους, αυτούς που ενδεχομένως περίμεναν τόσο καιρό να δουν τ' αποτελέσματα των εμβολιασμών, να σπεύσουν. «Και αυτό έρχεται σε μια συγκυρία που έχουμε και τον κίνδυνο της μετάλλαξης Δέλτα, που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική» είπε, υπογραμμίζοντας ότι την τελευταία εβδομάδα είχαμε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 75%. «Τα στοιχεία αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι πολλά από τα κρούσματα, τα περισσότερα, είναι σε νεότερες ηλικίες. Περισσότερο από το 60% αυτών των κρουσμάτων έχουν διαγνωστεί με self test» συμπλήρωσε η κ. Πελώνη.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι 5 εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και 4 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 45% του ενήλικου πληθυσμού, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο.
«Μπορούμε και πρέπει να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό, ακριβώς επειδή έχουμε και τις μεταλλάξεις. Δεν πρέπει ν' αφήσουμε το καλοκαίρι να περάσει. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια όλοι, κυβέρνηση, κοινωνία των πολιτών, επιχειρήσεις» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε υγειονομικό κίνδυνο, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση πανδημίας και προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας. «Γι' αυτό και πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα και πολύ περισσότερο η μη εμβολιασμένοι. Ο υγειονομικός κίνδυνος διαφέρει ανάμεσα στον εμβολιασμένο και στον μη εμβολιασμένο. Είναι τόσο απλό» είπε.
Η κ. Πελώνη απαντώντας στις αιτιάσεις περί «διχασμού» της κοινωνίας και αφού σημείωσε ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός είπε «τη στιγμή, όμως, που το εμβόλιο είναι δωρεάν, διαθέσιμο και εύκολα προσβάσιμο σε όλους είναι αδιανόητο να μην κάνει κάποιος χρήση αυτού του όπλου για τη θωράκιση του ιδίου και των αγαπημένων του απέναντι στον ιό».
«Κάθε άνθρωπος έχει και ένα περιβάλλον. Αν δεν σκεφτεί τον εαυτό του, πρέπει να σκεφτεί το περιβάλλον του. Είναι ζήτημα αυτοπροστασίας, είναι ζήτημα, όμως, και κοινωνικής ευθύνης.
Έχουμε ανοιχτές κοινωνίες, ανοιχτές οικονομίες. Δεν μπορούμε να μένουμε κλειστοί για πάντα. Είναι ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι. Και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν συχνούς αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους. Να μην έρχονται σε επαφή με τους συγγενείς τους, με τους γονείς τους, με τους παππούδες τους, αν δεν είναι εμβολιασμένοι» είπε, σημειώνοντας ότι γίνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ δωρεάν Rapid Test σε περισσότερα από 130 σημεία σε όλη την επικράτεια.
Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος αφού θύμισε ότι «ο κ. Τσίπρας όταν έρχονταν τα εμβόλια, μιλούσε για εμπόριο ελπίδας. Έλεγε ότι δεν υπήρχαν εμβόλια. Και πολλά στελέχη του κόμματός του, κατά καιρούς, έχουν εκφράσει αντιεμβολιαστικές απόψεις, με κορυφαίο τον κ. Πολάκη, που έχει δώσει και ο ίδιος το παράδειγμα, δηλώνοντας ότι δεν θα εμβολιαστεί μέχρι νεωτέρας» πρόσθεσε «δεν διχάζουμε τους πολίτες, καλούμε σε εμβολιασμό. Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα και να ενθαρρύνουμε όσους έχουν δυσπιστία». «Βρισκόμαστε σε μία συνθήκη πανδημίας, όποιος δεν είναι εμβολιασμένος, θα υφίσταται περισσότερους περιορισμούς» κατέληξε η κ. Πελώνη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.