- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Καιρός: Ξεκινά από σήμερα ο καύσωνας διαρκείας
Πού αναμένεται να φτάσουν οι μέγιστες θερμοκρασίες
Πρώτη μέρα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών σήμερα, που θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως την Κυριακή, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.
Οι θερμές αέριες μάζες που εξαπλώνονται από την Αφρική προς την Κεντρική-Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον έως την Κυριακή 27/6. Κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια, έτσι ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σήμερα οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38-39 βαθμούς, ενώ τοπικά ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στα νησιωτικά τμήματα, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα συγκρατηθούν στους 33-35 βαθμούς.
Εκτός των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σήμερα στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Λόγω των εξασθενημένων ανέμων, έντονο θα είναι κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.
Επισημαίνεται ότι, λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ιδίως από όσους έχουν προβλήματα υγείας, όπως η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού, η αποφυγή του αλκοόλ, των βαριών γευμάτων, και της έντονης σωματικής άσκησης, η διατήρηση δροσερού του σπιτιού, τα τακτικά χλιαρά μπάνια και η συχνή επικοινωνία με τους ηλικιωμένους που μένουν μόνοι τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια δουλειά στο σπίτι ή η μουσική λίγο πιο δυνατά μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες
Ποια Κυριακή αλλάζει στην Ελλάδα
«Θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο ή αρχές χειμώνα»
Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους
Δύο συλλήψεις στου Ζωγράφου
Μια νέα παρέμβαση στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ δημιουργεί πιο λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους για μελέτη, συνεργασία και καθημερινή ζωή
Πότε περιμένουμε περισσότερο νερό
Το χρονικό των υποθέσεων
Τι γράφει μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου της δικηγορικής εταιρείας
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πού και τι ώρα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ξεκινούν από αύριο Τρίτη οι ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πόσο πέφτει η θερμοκρασία, θυελλώδεις οι βοριάδες στο Αιγαίο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.