- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όλυμπος: Νεκροί οι δύο ορειβάτες που αγνοούνταν στην περιοχή Ξερολάκκι - Ήταν γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας ήταν οι δύο ορειβάτες που έχασαν σήμερα τη ζωή τους στον Όλυμπο, όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο οι νεκροί, όσο και ο φίλος τους που κατάφερε να σωθεί και να ειδοποιήσει τις αρχές, εργάζονταν στο Νοσοκομείο.
Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου, στην περιοχή Ξερολάκκι (Κόψη Ναούμ). Οι δύο ορειβάτες καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα, ενώ ο τρίτος της παρέας, σε κατάσταση σοκ, κάλεσε μέσω ασυρμάτου την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κινητοποιήθηκαν η 8η και 2η ΕΜΑΚ, καθώς και ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας, που τους εντόπισε.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι προσπάθειες για την ανάσυρση των δύο ορειβατών γίνονται κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.
Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός, δηλώνει συντετριμμένος από την απώλεια των δυο συναδέλφων του. «Και οι δυο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη μάχη με τον κορωνοϊό. Πώς θα αντιμετωπίσουμε τώρα το τρίτο κύμα…», ήταν τα πρώτα του λόγια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αφορούν τα δύο νέα αιτήματα
Οι τρεις φάσεις του εθίμου και ο συμβολισμός
Καίει για περισσότερες από 19 ώρες - Κατέρρευσε τμήμα της οροφής
O αστυνομικός υπέστη κάταγμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Διήμερο αστάθειας με έντονες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αφορά την ίση αμοιβή, τη μισθολογική διαφάνεια και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις
Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.