Θεσσαλονίκη: Περιμένουν την κανονικότητα για να χωρίσουν
Σε αναμονή τα διαζύγια λόγω κορωνοϊού
Τηλεφωνήματα από άνδρες και γυναίκες δέχονται οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, που ζητούν την άμεση λύση του γάμου τους με την επιστροφή στην κανονικότητα
Σε αναμονή βρίσκονται, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του (μερικού) «λουκέτου» στα δικαστήρια, τα διαζύγια ζευγαριών που επιθυμούν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Οι δικηγόροι δέχονται αρκετά τηλεφωνήματα από άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να μάθουν πώς μπορεί να λυθεί το συντομότερο δυνατό ο γάμος τους, με την επιστροφή στην κανονικότητα.
«Μας τηλεφωνούν πελάτες και μας ρωτούν πώς μπορούν να κινηθούν οι διαδικασίες. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες ή τα ζητήματα που τον απασχολούν μας ρωτά εάν υπάρχει κανένα "παραθυράκι" στο νόμο για να κάνει τη δουλειά του. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καθώς όλα εξακολουθούν και είναι "παγωμένα". Περιμένουμε κι εμείς τις εξελίξεις και τη σταδιακή επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δικηγόρος Σοφία Νανούση.
Όπως είπε, όλο αυτό το διάστημα με τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας έχουν ματαιωθεί υποθέσεις για επιμέλεια τέκνων καθώς και η έκδοση αιτήσεων διαζυγίων ανεξαρτήτου αιτίας.«Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε αναμονή. Υπάρχουν και υποθέσεις που αναβλήθηκαν. Πελάτισσα είχε δικαστήριο την 1η Απριλίου για την επιμέλεια των τέκνων. Τώρα, περιμένει να ανοίξουν τα δικαστήρια για να κάνει αγωγή επιμέλειας και σε δεύτερο χρόνο το διαζύγιο», προσθέτει η κ. Νανούση.
Οι δικηγόροι αναμένουν τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης ώστε μόλις ανοίξουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίων που ζητούν οι πελάτες τους.
Αυξημένο ενδιαφέρον να δηλώσουν στο ληξιαρχείο τη λύση του γάμου τους
Μεγάλη φαίνεται πως είναι η επιθυμία των πολιτών να δηλώσουν στο ληξιαρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης το διαζύγιό τους και να τελειώνουν με τις εκκρεμείς υποχρεώσεις, παρά την απαγόρευση μετακινήσεων και τα περιοριστικά μέτρα πρόληψης για την πανδημία του κορωνοϊού.
«Φαίνεται πως βιάζονται να έχουν στα χέρια τους το τελικό χαρτί λύσης γάμου παρά τα απαγορευτικά μέτρα του κορωνοϊού. Βλέπουμε μεγάλη προσέλευση στο ληξιαρχείο, ενώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα εάν καθυστερήσουν και πάρουν τη λύση του γάμου τους έναν ή δύο μήνες αργότερα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής.
Μέσα στην καραντίνα και συγκεκριμένα το διάστημα από 1η Μαρτίου έως και σήμερα, 43 δημότες έσπευσαν στο δημαρχιακό μέγαρο προκειμένου να δηλώσουν στις αρμόδιες αρχές το τελικό στάδιο της λύσης του γάμου τους και να πάρουν στα χέρια τους το χαρτί. Ποσοστό συγκριτικά μεγάλο, σύμφωνα με τους αρμόδιους του ληξιαρχείου, καθώς την ίδια χρονική περίοδο του 2019 -και χωρίς συνθήκες πανδημίας- οι ενδιαφερόμενοι ανέρχονταν σε 70.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O 37χρονος συνεργός της έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές
Δείτε εικόνες από το Μέγαρο Μουσικής
Εικόνες από τις συζητήσεις, τα πάνελ και τους ανθρώπους
Ολόκληρη η συζήτηση στο δεύτερο πάνελ του 2ου Forum της Athens Voice
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Aντιδρά στον προϋπολογισμό - Δηλώνει στήριξη στις αγροτικές κινητοποιήσεις
Ο χαιρετισμός του δημάρχου Αθηναίων
«Γίνεται πράξη μέσα από κοινωνικές πολιτικές που στηρίζουν συμπολίτες μας σε δύσκολες στιγμές»
«Ζούμε εποχές άγχους και αβεβαιότητας. Πώς διαμορφώνεται, όμως, σήμερα η ανθεκτικότητα;»
Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προκήρυξε κινητοποίηση - Δείτε ποιες γραμμές εξαιρούνται
Αναλυτικά οι πιο βροχερές περιοχές ανά μήνα βάσει των δεδομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Η εξέλιξη του καιρού ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Οι θεματικές συζήτησης και οι προσωπικότητες που θα συμμετέχουν σήμερα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.