Ελλαδα

Νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών για τα αντισηπτικά

Εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντισηπτικά κορωνοϊός
Στην άμεση παραγωγή αντισηπτικών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών © ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Νομοθετική παρέμβαση πραγματοποιούν τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Δικαιοσύνης στα αντισηπτικά. Ο κορωνοϊός θέτει σε προτεραιότητα την παρασκευή αντισηπτικών.

Δημευμένες και κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης θα χρησιμοποιήθούν για την παρασκευή αντισηπτικών. Λόγω έξαρσης του κορωνοϊού, το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, προχωρά στην άμεση παραγωγή αντισηπτικών για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις.

Ειδικότερα, παρέχεται η δυνατότητα, η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, να διατεθεί με πράξη του διοικητή της ΑΑΔΕ δωρεάν προς το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να παρασκευαστούν αντισηπτικά με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος που εκδίδεται από την αρμόδια χημική υπηρεσία. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, πρόκειται για τουλάχιστον 120 τόνους κατασχεμένης ή δημευμένης αιθυλικής αλκοόλης.

Με την ίδια διάταξη, ορίζεται ότι οι εργασίες (φασόν) παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ, με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι, έχει ήδη ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας με 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού, και το υπουργείο Οικονομικών είναι στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για την πλήρη υποστήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.