Ελλαδα

Κουκάκι: Σε νομικές ενέργειες προχωρά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Λόγω των επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
astynomikoi-koukaki1
Ανακατάληψη του κτιρίου στη Ματρόζου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε νομικές ενέργειες προχωρά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, λόγω των επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών.

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παρίστατο δια του νομικού της τμήματος ως πολιτική αγωγή για την προάσπιση των συναδέλφων που τραυματίστηκαν στο περιστατικό στο Κουκάκι. Και έχει θέσει σε αυτούς το νομικό της επιτελείο για οποιαδήποτε νομική ενέργεια χρειαστεί, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας».

Αυτά τόνισε, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, με αφορμή τις επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τουλάχιστον έξι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Ματρόζου και τραυματίστηκαν τις επόμενες μέρες, ή και ώρες (Τρίτη), θα υποβάλουν μήνυση σε βάρος των καταληψιών και των δραστών των επιθέσεων για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, και μάλιστα μπορεί να ζητήσουν προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ παράλληλα με της εισαγγελίας προκειμένου να υπάρξει μετατροπή των κατηγοριών πλημμεληματικου χαρακτήρα σε κακουργηματικού, δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βάρια σκοπούμενη σωματική βλάβη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ