- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΤΕΙ Κοζάνης: Φοιτήτριες καταγγέλλουν σεξουαλικό εκβιασμό
Το Υπουργείο Παιδείας ζητά διερεύνηση.
Σεξουαλικός εκβιασμός φοιτητριών και έκτακτων καθηγητριών από καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Το Υπουργείο Παιδείας ζητά διερεύνηση.
Μια καταγγελία με θέμα «απρεπή συμπεριφορά καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» στάλθηκε στις 9 Μαΐου 2019 στο Υπουργείο Παιδείας. Η καταγγελία αναφέρεται σε σεξουαλικό εκβιασμό μαθητριών και καθηγητριών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας από καθηγητή του πρώην ΤΕΙ «με τη συμπεριφορά του να γίνεται αποδεκτή επί πολλά έτη στην κοινωνία της Κοζάνης».
Ο εν λόγω καθηγητής όπως αναφέρει η καταγγελία «συνάπτει ερωτικές σχέσεις με φοιτήτριες κι όσες δεν ενδίδουν στις ορέξεις του τυγχάνουν πρωτοφανής δυσμένειας σχετικά με τις επιδόσεις των μαθημάτων». Επιπλέον εκ της θέσεώς του «προσεγγίζει κοπέλες που επιθυμούν να διδάξουν ως έκτακτο προσωπικό και υπόσχεται ώρες διδασκαλίας με ανταλλαγή τη σύναψη ερωτικών σχέσεων». «Όλη του η παρουσία είναι αντίστοιχη και ακόμα χειρότερη του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών» αναφέρεται στην καταγγελία.
Στις 17 Μαΐου 2019 το πέμπτο τμήμα Πειθαρχικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ζητά από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και να ενημερώσει την υπηρεσία. Ως γνωστόν τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα και ο κάθε πρύτανης είναι πειθαρχικά προϊστάμενος για τα όσα συμβαίνουν στο ίδρυμα.
Η εφηεμρίδα «Πρωινός Λόγος» επικοινώνησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Θόδωρο Θεοδουλίδη, ο οποίος και δήλωσε: «Ελέγχθηκε η υπόθεση το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο» και δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία, η οποία «έχει αποκλειστικό σκοπό να βλάψει τον καθηγητή».
Πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» όμως αποδεικνύουν ότι κανένας έλεγχος δεν έγινε το καλοκαίρι, μια περίοδο που δεν γίνονται μαθήματα για να ερωτηθούν οι φοιτήτριες για τα καταγγελλόμενα. Μάλιστα δεν μας έγινε γνωστό το ποιος διερευνά την υπόθεση ή τελικά τη διερεύνησε.
Σε ανάλογες περιπτώσεις το θέμα πηγαίνει και στο πειθαρχικό συμβούλιο αν φυσικά κριθεί κάτι τέτοιο σκόπιμο από τον πρύτανη, κάτι που προφανώς στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν έγινε ούτε πρόκειται να γίνει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.