Ελλαδα

Άφαντη η 35χρονη αστροφυσικός - Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ικαρία

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας - Το κινητό της αγνοούμενης που άνοιξε ξαφνικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτή είναι η 35χρονη αστροφυσικός που εξαφανίστηκε στην Ικαρία
Αυτή είναι η 35χρονη αστροφυσικός που εξαφανίστηκε στην Ικαρία/© INTIMENEWS/SOCIAL MEDIA

Κορυφώνεται η αγωνία για την 35χρονη αστροφυσικό στην Ικαρία, με ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. να ψάχνει να βρει το σήμα του κινητού της.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 35χρονης που εξαφανίστηκε στην Ικαρία. Από την επίσημη καταγγελία στην αστυνομία για την εξαφάνισή της, έχουν περάσει 48 ώρες, με δυνάμεις της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος να την ψάχνουν σε όλο το νησί. Στις έρευνες συνδράμουν και αρκετοί εθελοντές. Από αέρος πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις ελικόπτερο της αστυνομίας.

Στο «κόκκινο» η αγωνία των αγαπημένων της προσώπων, τα οποία κάνουν έκκληση μέσω των social media σε όποιον γνωρίζει το παραμικρό να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Στο νησί ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. - Το σήμα του κινητού

Όπως έγινε γνωστό, από το βράδυ της Τρίτης έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο Στρατός Ξηράς, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ. Μαζί του έχει φέρει ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να βρεθεί το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Η 35χρονη αστροφυσικός που αγνοείται στην Ικαρία
Η 35χρονη αστροφυσικός που αγνοείται στην Ικαρία/© Facebook

Το μυστήριο μεγαλώνει, καθώς ενώ η τηλεφωνική συσκευή έδειχνε να είναι κλειστή από το απόγευμα της Δευτέρας, ξαφνικά έδωσε σήμα την Τρίτη από κεραία των Φούρνων -απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες. Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας -διαδικασία που δεν είχε θετικό αποτέλεσμα.

Το αίμα στο δωμάτιο και η αναφορά της καμαριέρας για φωνές

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα στοιχεία που βρέθηκαν στο δωμάτιο, όπου διέμενε η 35χρονη αστροφυσικός με τον σύντροφό της. Συγκεκριμένα, έχουν εντοπιστεί χαρτομάντηλα με αίμα στο μπάνιο και τρεις κηλίδες στο μαξιλάρι της Βρετανίδας τουρίστριας. Ο σύντροφός της, ο οποίος ήταν αυτός που έκανε την καταγγελία της εξαφάνισης, υποστήριξε ότι είχε ανοίξει ξαφνικά η μύτη της 35χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, ημέρα που εξαφανίστηκε η 35χρονη, ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν για την Κύπρο μέσω Αθήνας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σύντροφός της ξύπνησε και δεν τη βρήκε στο δωμάτιο. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας η 35χρονη τον ενημέρωσε ότι είχε βγει για τρέξιμο με κατεύθυνση από τον Άγιο Κήρυκο προς τον Φάρο. Ο 38χρονος επιχείρησε να ξαναμιλήσει μαζί της, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η 35χρονη αστροφυσικός είχε πάει για τρέξιμο όταν εξαφανίστηκε
Η 35χρονη αστροφυσικός είχε πάει για τρέξιμο όταν εξαφανίστηκε/©INTIMENEWS/SOCIAL MEDIA

«Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ» ανέφερε η καμαριέρα του ξενοδοχείου, με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό αυτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ