Ελλαδα

Ικαρία: Αυτοψία στο σημείο όπου σκοτώθηκε η 35χρονη αστροφυσικός

Η Νάταλι Κρίστοφερ εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα, βάθους 20 μέτρων, στην περιοχή Κεραμέ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dead-missing-person-ikaria.gif

Αυτοψία από ιατροδικαστή και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στη χαράδρα, βάθους 20 μέτρων, όπου βρέθηκε νεκρή η 35χρονη αστροφυσικός.

Τραγικός είναι ο επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης της 35χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία. Η Νάταλι Κρίστοφερ εντοπίστηκε νεκρή, καταπλακωμένη από βράχους, σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, στην περιοχή Κεραμέ. Το πτώμα της βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από εθελοντή πυροσβέστη, σε απόσταση 1 χλμ. περίπου από την ξενοδοχειακή μονάδα όπου είχε έρθει για διακοπές με τον 38χρονο σύντροφό της. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ιατροδικαστής στην Ικαρία, ελήφθη η απόφαση η σορός να μη μετακινηθεί.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης έφθασε με ελικόπτερο στην Ικαρία και διενεργεί αυτοψία, στο πλαίσιο συγκέντρωσης στοιχείων από τον τόπο της τραγωδίας, τα οποία θα βοηθήσουν στον σχηματισμό μιας πρώτης εικόνας αναφορικά με το τι τελικά συνέβη.

Η 35χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ που βρέθηκε νεκρή στην Ικαρία
Η 35χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ που βρέθηκε νεκρή στην Ικαρία/© INTIMENEWS/SOCIAL MEDIA

Θα ακολουθήσει η διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής, η οποία δεν αποκλείεται να γίνει στην Αθήνα. Συγκλονισμένος ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ. Την αναγνώρισε από τα αθλητικά ρούχα που φορούσε και τα οποία του παρουσίασαν οι αστυνομικοί. Το ζευγάρι είχε έρθει για διακοπές το Σάββατο 3 Αυγούστου.

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν με αεροπλάνο για τη Λευκωσία, ωστόσο η 35χρονη, που είχε βγει για τρέξιμο, δεν επέστρεψε ποτέ. Η εξαφάνισή της σήμανε συναγερμό. Στο νησί έφθασε με στρατιωτικό ελικόπτερο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο είχε μαζί του ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, ώστε να βρεθεί το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας. Για τη Νάταλι Κρίστοφερ είχε εκδοθεί και Silver Alert από τη «Γραμμή Ζωής».

Ψάχνουν απαντήσεις

Ο χώρος όπου εντοπίστηκε νεκρή η Νάταλι Κρίστοφερ αποκλείστηκε μέχρι την ολοκλήρωση της αυτοψίας και την απομάκρυνση της σορού.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει το ενδεχόμενο η 35χρονη αστροφυσικός να επιχείρησε αυτοσχέδια αναρρίχηση ή κατάβαση, δίχως όμως να έχει μαζί της τον κατάλληλο εξοπλισμό. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της, βρέθηκε στο κενό μαζί με τον βράχο που στη συνέχεια την καταπλάκωσε. Προβληματισμό, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο, με βράχια απότομα τα οποία δεν ενδείκνυνται για ελεύθερη αναρρίχηση ή κατάβαση.

Tο μέρος όπου βρέθηκε νεκρή η 35χρονη αστροφυσικός
Tο μέρος όπου βρέθηκε νεκρή η 35χρονη αστροφυσικός/© ikariaki.gr

Όσον αφορά στο κινητό τηλέφωνο της νεαρής γυναίκας, το οποίο φαινόταν κλειστό για πολλές ώρες και ξαφνικά εξέπεμψε σήμα, βρέθηκε πάνω της. Από το πρωί της Τετάρτης, μάλιστα, είχε σταματήσει να εκπέμπει σήμα.

Συλλυπητήρια Αναστασιάδη και μηνύματα αποχαιρετισμού από φίλους

Η είδηση για τον θάνατο της Νάταλι Κρίστοφερ βύθισε στο πένθος τους φίλους της, οι οποίοι έγραψαν αποχαιρετιστήρια μηνύματα στα social media. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την τραγική κατάληξη των ερευνών και την τύχη της Νάταλι Κρίστοφερ. Χάθηκε άδικα μια νέα επιστήμων και δραστήρια πολίτης, που είχε μπροστά της όλη τη ζωή και πολλά να δώσει. Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της» δήλωσε.

Ορισμένα από τα μηνύματα των φίλων της στα social media...

astro4.jpg

astro3.jpg

astro2.jpg

astro1.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ