Ελλαδα

Κατέθεσε η αστυνομικός που συνέλαβε τον Ρουπακιά

«Χτύπησε δικούς μου», δικαιολογήθηκε ο δράστης για το θανάσιμο τραύμα στο θύμα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49940-102550.jpg

Στον Εισαγγελέα κατέθεσε η αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά και μίλησε για έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως αστυνομικός αλλά και για το πώς δικαιολόγησε ο συλληφθείς την πράξη του όταν ρωτήθηκε γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα. Σύμφωνα με την 24χρονη αστυνομικό Αγγελική ο Ρουπακιάς απάντησε: «Γιατί είχε χτυπήσει κάποιους δικούς μου».

Στη λεπτομερή της κατάθεση η αστυνομικός ανέφερε τα εξής: «Λάβαμε το σήμα στις 23.55. Όταν φτάσαμε στο σημείο, βρήκαμε περίπου 50 άτομα στη συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Ιφιγενείας. Είχαν ρόπαλα στα χέρια και κατευθύνονταν στην καφετέρια Κοράλι». Αμέσως μετά η ομάδα της συνάντησε μία ακόμη ομάδα ΔΙΑΣ. Συνολικά η αστυνομική παρουσία απαρτιζόταν από οχτώ άτομα με τέσσερις μηχανές. «Στην οδό Παύλου Μελά, που είναι παράλληλη με την Τσαλδάρη, υπήρχαν 30-40 άτομα διασκορπισμένα. Κατά κύριο λόγο ήταν μαυροφορεμένοι, κάποιοι φορούσαν κράνη και είχαν στα χέρια αντικείμενα, πιθανότατα ρόπαλα καθώς στο σημείο που βρισκόμασταν δεν είχε πολύ φως», πρόσθεσε η αστυνομικός σημειώνοντας ότι εκείνη τη στιγμή η κατάσταση ήταν ήρεμη.

Στη συνέχεια, βάσει της κατάθεσης, εμφανίστηκε ένα άτομο που τους παρουσιάστηκε ως συνάδελφός τους, αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο για εξωτερικό φρουρό των φυλακών Κορυδαλλού. «Μας είπε ότι τα πράγματα είχαν ηρεμήσει και ότι είχε προηγηθεί παρεξήγηση μεταξύ ατόμων που παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά πρόσθεσε ότι είχαν ήδη φύγει». Στη συνέχεια 10-15 άτομα άρχισαν να τρέχουν από την οδό Κεφαλληνίας προς την Τσαλδάρη και η ομάδα της 24χρονης αστυνομικού τους ακολούθησαν. «Εκεί είδαμε κάποιους να συμπλέκονται. Φωνάξαμε να ηρεμήσουν και το έκαναν, αλλά δύο δεν σταμάτησαν. Εγώ κι ένας συνάδελφος πήγαμε να τους χωρίσουμε. Πιάσαμε τον έναν, τον πιο νεαρό και τον τραβήξαμε. Εκείνος μας φώναξε ότι τον μαχαίρωσαν και πράγματι είδαμε πως είχε αίματα στην περιοχή της κοιλιάς. Ο άλλος σηκώθηκε να φύγει, σαν να μην τρέχει τίποτα, όταν ο νεαρός φώναξε πως εκείνος τον είχε μαχαιρώσει. Δύο συνάδελφοι τον ακινητοποίησαν μετά από λίγα μέτρα. Δεν πρόβαλε αντίσταση, είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου και ετοιμαζόταν να μπει. Όταν τον ρωτήσαμε γιατί τον χτύπησε, απάντησε ''γιατί χτύπησε κάποιους δικούς μου''».

Λ.Χ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ