Ελλαδα

Μέσα από τις φυλακές η εντολή για τις επιθέσεις με χειροβομβίδα σε δύο καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας

Σε ποιον κρατούμενο εστιάζουν οι Αρχές

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φυλακές
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μέσα από τις φυλακές η εντολή για τις επιθέσεις με χειροβομβίδα σε δύο καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας - Σε ποιον κρατούμενο εστιάζουν οι Αρχές

Σε πρόσωπο που βρίσκεται εδώ και χρόνια στη φυλακή στρέφεται η έρευνα για τις δύο σχεδόν διαδοχικές επιθέσεις με χειροβομβίδα σε καφετέριες της Αθήνας. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για επικίνδυνο Αλβανό κακοποιό, με εμπλοκή σε δολοφονίες και ναρκωτικά, ο οποίος φέρεται να εξακολουθεί να κινεί νήματα στον κόσμο της παρανομίας.

Το Τμήμα Εκβιαστών του ελληνικού FBI εξετάζει εάν από τη φυλακή δόθηκε η εντολή για τις επιθέσεις, καθώς ο τρόπος δράσης παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες. Στις 4:25, στην Αχαρνών και Διδύμου, ο δράστης έσπασε την τζαμαρία με σχάρα φρεατίου της ΕΥΔΑΠ και ακολούθησε έκρηξη. Το ΤΕΕΜ βρήκε μοχλό απελευθέρωσης χειροβομβίδας.

Ένας 27χρονος εργαζόμενος από τη Συρία βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Μόλις 30 λεπτά αργότερα, στις 4:55, σημειώθηκε ανάλογη επίθεση σε καφετέρια με ναργιλέδες Σύρου ιδιοκτήτη, στην πλατεία Αμερικής και Μηθύμνης, στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY