Ελλαδα

ΟΛΜΕ: νέα πενταήμερη την ερχόμενη βδομάδα;

Σήμερα η απόφαση των προέδρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49475-101569.jpg

Σήμερα, σε συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ στην Αθήνα, θα παρθεί η απόφαση για συνέχιση ή όχι της απεργίας της ΟΛΜΕ την ερχόμενη βδομάδα. Μέχρι τις 12.45, απόφαση δεν είχε ανακοινωθεί.

Αν η απόφαση είναι «υπέρ», θα πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή βδομάδα στη Μέση Εκπαίδευση, όπου, άλλωστε, έχουν αρχίσει και καταλήψεις σχολείων. Αν είναι «κατά», θα οφείλεται στο ότι τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία φθίνουν, αφενός λόγω οικονομικής δυσπραγίας των απεργών και αφετέρου λόγω «κοινωνικού κόστους» (δηλαδή εναντίωση μέρους των γονέων και κηδεμόνων). ΗΟΛΜΕ, δηλαδή το συνδικάτο των καθηγητών, προτείνει απεργία, αλλά η απόφαση εναπόκειται στους προέδρους. 

Η ουσία της διαμάχης

Το υπουργείο Παιδείας εμμένει στις αποφάσεις του για διαθεσιμότητα καθηγητικών και διοικητικών κλάδων της εκπαίδευσης, καθώς και συγχωνεύσεις σχολείων, ενώ οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να διαμαρτύρονται. Μάλιστα, το υπουργείο λέει ότι όλοι οι υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του και των εποπτευόμενων νομικών προσώπων θα περάσουν από έλεγχο, για να καθοριστεί πού υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και πού ελλείψεις.

Εκπαιδευτικοί της διαθεσιμότητας ως διοικητικοί

Χτες ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος υπέγραψε απόφαση σχετικά με την κατανομή 1.250 θέσεων διοικητικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, τις οποίες θα διεκδικήσουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στις 23 Ιουλίου 2013.

Οι δάσκαλοι

Από την πλευρά τους και οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τις ασταμάτητες μετακινήσεις στις οποίες υποβάλλονται. Σήμερα η ΔΟΕ, το συνδικάτο των δασκάλων, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής ενάντια «στις αυθαίρετες μετακινήσεις που ετοιμάζει γι' αυτούς ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης».

Οι δάσκαλοι λένε: «Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενάντια σε κάθε έννοια λογικής και νομιμότητας συνεχίζουν, με βάση ανίσχυρες νομικά εντολές του υπουργείου Παιδείας, να διαλύουν το Ολοήμερο Σχολείο, την ενισχυτική διδασκαλία και την Ειδική Αγωγή μετατρέποντας ταυτόχρονα πλήθος συναδέλφων μας σε περιπλανώμενους ‘πλεονάζοντε’ς».

Μ.Φ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ