- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πέντε συλλήψεις για τις φωτιές σε Νέα Μάκρη, Πρέβεζα, Εύβοια, Χίο και Άγιο Όρος
338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την έναρξη του έτους
Πέντε συλλήψεις για τις φωτιές σε Νέα Μάκρη, Πρέβεζα, Εύβοια, Χίο και Άγιο Όρος
Πέντε άτομα συνελήφθησαν από τις αρμόδιες ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια σε Νέα Μάκρη Αττικής, Πρέβεζα, Εύβοια, Χίο και Άγινο Όρος.
Ειδικότερα, στη Νέα Μάκρη Αττικής συνελήφθη χθες, 5 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλοδαπός από στελέχη του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Ανατολικής Αττικής, καθώς φέρεται να έβαλε φωτιά σε σωρό υπολειμμάτων βλάστησης για τον καθαρισμό του χώρου. Η περιοχή βρισκόταν χθες σε κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 4, πολύ υψηλή.
Στην Πρέβεζα συνελήφθη από στελέχη του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Πρέβεζας 57χρονος για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου, σε αγροτοδασική έκταση στο Θεσπρωτικό του Δήμου Ζηρού. Σύμφωνα με την έρευνα της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών με καταστροφέα και έκαψε συνολικά 210 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.
Στην περιοχή Μισόκαμπος Κύμης Ευβοίας συνελήφθη, επίσης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 55χρονος από στελέχη του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Ευβοίας για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών.
Στα Νένητα Χίου συνελήφθη 80χρονη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, κατά το άναμμα καντηλιού σε χώρο νεκροταφείου. Από τη φωτιά κάηκαν περίπου 50 τετραγωνικά μέτρα με ξηρά χόρτα, ενώ στην 80χρονη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.060 ευρώ.
Στο Άγιον Όρος συνελήφθη 53χρονος από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρυών Αγίου Όρους για εμπρησμό από αμέλεια. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες, 5 Σεπτεμβρίου, πλησίον του Ιερού Καθίσματος Αγίου Συμεών της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, ο 53χρονος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός μεταλλικού βαρελιού, με αποτέλεσμα η φωτιά να διαφύγει και να επεκταθεί σε παρακείμενες καλαμιές, ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, καίγοντας έκταση περίπου 40 τετραγωνικών μέτρων. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την ομάδα πυρασφάλειας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.625 ευρώ.
Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2026 έχουν επιβληθεί συνολικά 764 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.279.412,72 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, οι 301, ποσοστό 89,05%, αφορούν πυρκαγιές από αμέλεια και οι 37, ποσοστό 10,95%, πυρκαγιές από πρόθεση. Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται καθημερινά για τον δείκτη επικινδυνότητας στην περιοχή τους και να τηρούν τις ισχύουσες απαγορεύσεις και τα μέτρα πυροπροστασίας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, η χαμηλή υγρασία και, κατά τόπους, οι ενισχυμένοι άνεμοι εξακολουθούν να διατηρούν αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο νέος φωτισμός έχει ως στόχο την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και της οχυρωματικής δομής του μνημείου
Προειδοποίηση για βροχές κα καταιγίδες
Για αύριο έχει εκδοθεί κόκκινη προειδοποίηση για Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Δωδεκάνησα
Σε πλήρη ετοιμότητα ο Εθνικός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας
Κλείνει οριστικά το ιστορικό καφενείο επί της Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου γωνία
Με τη συμμετοχή 22 σχολείων και της Φιλαρμονικής Λεμεσού τιμήθηκε η εθνική επέτειος
Η ελληνική σημαία είναι 150 τετραγωνικών μέτρων
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Σε ποιες περιοχές η παρέλαση θα γίνει με βροχή
Ο ηθοποιός ως πολιτικώς ενάγων μετά τη μήνυση εναντίον γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα με τους 40 «αχυράνθρωπους»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.