Ελλαδα

Ζακ Κωστόπουλος: Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις (εικόνες)

Εν αναμονή του τελικού ιατροδικαστικού πορίσματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zak.jpg

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων να δείχνουν ότι δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του θύματος, που φέρνει στη δημοσιότητα το popaganda.gr, δεν βρέθηκε ίχνος από ναρκωτικά στο αίμα του.

Στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαΐνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).

Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα ενώ εντοπίστηκε και πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα.

Μάλιστα η ποσότητα αυτή δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την εξέταση υπήρχε έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά, έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.

Τονίζεται δε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνταχθεί το τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα.

zak1.jpg

zak2.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ