Ελλαδα

Απίστευτο: Στο Μέτσοβο έκαναν κλήρωση για το ποιος θα πάρει σύνταξη

Και οι τυχεροί συνταξιούχοι είναι οι...

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
metsobo.jpg
EUROKINISSI

Στο χωρίο Βοτονόσι του δήμου Μετσόβου δεν πήραν όλοι τη σύνταξή τους. Αντίθετα οι ...τυχεροί προέκυψαν από κλήρωση.

Το απίστευτο περιστατικό σύμφωνα με το epirusonline, που επικαλείται ρεπορτάζ του ITV, διαδραμaτίστηκε το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία του χωριού.

Εκεί έγινε κλήρωση μεταξύ των συνταξιούχων κατοίκων, για το ποιος θα πληρωθεί τη σύνταξή του, καθώς τα χρήματα που είχαν πιστωθεί στο λογαριασμό των ΕΛΤΑ και είχε μαζί του ο ταχυδρόμος, δεν επαρκούσαν για να καλύψουν το σύνολο του ποσού.

Κατόπιν συνεννόησης με τους συνταξιούχους, οι ενδιαφερόμενοι μπήκαν στην… κληρωτίδα και οι τυχεροί πήραν επί τόπου τις συντάξεις τους.

Οι υπόλοιποι χρειάστηκε να κάνουν υπομονή δύο μέρες, μέχρι την Παρασκευή όταν ο ταχυδρόμος επέστρεψε για να πληρώσει και τους υπόλοιπους, άτυχους της πρώτης κλήρωσης.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στα χρονικά, όπως επισημαίνουν και από τα ΕΛΤΑ, που δεν κατέστη εφικτό να αποδοθεί το σύνολο των συντάξεων στους δικαιούχους και αυτό όχι με ευθύνη των ΕΛΤΑ, αλλά του Ταμείου Παρακαταθηκών.

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, προφανώς λόγω αδυναμίας διάθεσης του συνολικού ποσού, το Ταμείο Παρακαταθηκών δεν πίστωσε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ΕΛΤΑ το συνολικό ποσό για τις συντάξεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ