Ελλαδα

Έδεσσα: «Κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος» το δημαρχείο

Με απόφαση του ίδιου του δημάρχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
edessa.jpg
©NEWREPORT

Την απόφαση να… κλείσει το δημαρχείο της Έδεσσας έλαβε ο δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, καθιστώντας σαφή την αντίθεση της τοπικής ηγεσίας στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της πΓΔΜ.

Μάλιστα, αναρτήθηκε και ένα πανό στην είσοδο του κτιρίου το οποίο αναγράφεται η φράση «κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος» σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας - ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

«Η συμβολική αυτή κίνηση ήδη έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες της περιοχής» ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου.

«Θα ήταν μεγάλη αμαρτία να προχωρήσουμε στο κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου που αυτόν τον καιρό ασχολούνται με το πρόβλημα της τεράστιας καταστροφής των κερασιών. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τιμωρητικά απέναντι στους κατοίκους ενώ επεσήμανε ότι «η κίνηση αυτή δεν έχει φολκλορικό χαρακτήρα, αλλά διέπεται από ένα αίσθημα οργής, όχι καταστροφικής αλλά εποικοδομητικής οργής.  Δεν πρέπει να διχάσουμε τους Έλληνες.

Ο κ. Γιάννου, πρότεινε να διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση της ΠΕΔ - Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στο Βελλίδειο Συνεδριακό, στη Θεσσαλονίκη, ώστε - όπως είπε - να υπάρξει μια κοινή στάση στο θέμα. Παράλληλα, διατύπωσε την πρόταση, «αφού αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή, όπως υποστηρίζουν βουλευτές της Μακεδονίας, να διοργανωθεί ένα συλλαλητήριο, όπου επιλέξουν εκείνοι, ώστε ο λαός να δείξει την πραγματική του βούληση».

«Η κίνησή μας σήμερα είναι συμβολική. Αύριο ίσως προχωρήσουμε και σε άλλες κινήσεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των συμπολιτών μου. Θέλουμε να ζούμε στη Μακεδονία, να ζούμε ελεύθεροι, να ζούμε με τη γλώσσα μας. Δεν υπάρχει ούτε μακεδονική γλώσσα, ούτε μακεδονικό έθνος, υπάρχει μόνο μία Μακεδονία», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Newreport.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ