- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τα τζάκια πήραν φωτιά - Αιθαλομίχλη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αποπνιχτική η ατμόσφαιρα και απόψε στα αστικά κέντρα της Ελλάδας
Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα το βράδυ των Χριστουγέννων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλα αστικά κέντρα της χώρας λόγω του καπνού από τα τζάκια αλλά και σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη ειδικά για ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και ευπαθείς ομάδες όπου η αίσθηση της δυσφορίας ήταν εντονότερη.
Αντίστοιχες συνθήκες αναμένονται και απόψε, οπότε συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή. Αν και οι μετρήσεις για την χθεσινοβραδινή ρύπανση δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα στο ypeka.gr, οι ειδικοί εκτιμούν πως επρόκειτο για μια από τις πιο επιβαρυμένες βραδιές.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, «Όταν σε μια περιοχή υπάρχουν αυξημένες εκπομπές αιωρουμένων σωματιδίων σε συνδυασμό με μετεωρολογικές και τοπογραφικές συνθήκες που εμποδίζουν τη φυσική διάχυση της ρύπανσης, τότε οι ρύποι εγκλωβίζονται στην περιοχή με αποτέλεσμα την αύξηση των συγκεντρώσεων ρύπων και τη δημιουργία αιθαλομίχλης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια δουλειά στο σπίτι ή η μουσική λίγο πιο δυνατά μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες
Ποια Κυριακή αλλάζει στην Ελλάδα
«Θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο ή αρχές χειμώνα»
Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους
Δύο συλλήψεις στου Ζωγράφου
Μια νέα παρέμβαση στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ δημιουργεί πιο λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους για μελέτη, συνεργασία και καθημερινή ζωή
Πότε περιμένουμε περισσότερο νερό
Το χρονικό των υποθέσεων
Τι γράφει μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου της δικηγορικής εταιρείας
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πού και τι ώρα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ξεκινούν από αύριο Τρίτη οι ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πόσο πέφτει η θερμοκρασία, θυελλώδεις οι βοριάδες στο Αιγαίο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.